Otkrivamo ko je naprednjak koji je bagerom krenuo na ljude u Šapcu

Bager kojim je krenuo na okupljene građane koji su danas protestovali u Šapcu, vozio je Nebojša Stojićević Jarin, šabački SNS funkcioner. U izjavi za Nova.rs Dušan Kostadinović, generalni sekretar DS koji je danas bio na licu mesta kaže i da su iza bagera išli naoružani kriminalci batinaši koji su okupljene građane napali sa motkama.

On objašnjava da je par stotina metara od blokade bio skup za pristalice SNS-a. Tu su se okupili kako bi odatle krenuli organizovano za Beograd gde se se održavalo predsedništvo i konvencija naprednjaka.

„Bili su nervozni jer nisu mogli da krenu, odnosno da prođu zbog blokade. I onda se pojavio bager. A u njemu je bio ni manje ni više nego Neboša Stojićević Jarin, lokalni šabački naprednjak. Svi su ga prepoznali vidi se sve na snimcima“, objašnjava Kostadinović.

Dalje dodaje kako je bager samo nastavio da ide pravo u masu ljudi.

„Kada sam video da kreće na ljude među kojima su bile žene i mala deca. Đorđe Miketić iz Srce grada i ja smo se popeli prvi na bager i pokušali tako da ga zaustavimo. Neverovatno, mislili smo da neće ići dalje, a čovek je krenuo sa bagerom i nije hteo da stane uopšte“, kaže on i dodaje da je bagerom pokušao da rskrči put kako bi mogli da krenu za Beograd na SNS skup.

Iza bagera su, kako kaže, bili maskirani huligani koji su napali okupljene ljude.

„ To su lokalni kriminalci, huligani koje su oni mobilisali. Oni su se pojavili iza bagera i onda su krenuli da na nas“, objašnjava on.

Ono što zabrinjava dodatno u toj celoj situaciji je činjenica da su se prema njegovim tvrdnjama policajci pre incidenta povukli.

„ Tu je bilo nekoliko stotina policajaca. I oni su odjednom nestali. Tada kreće bager a onda horda kiminalaca sa ciljem da rasteraju ljude i blokadu“, objašnjava Kostadinović.

Kako je pisala Nova, Nebojša Stojićević je kao lokalni aktivista Srpske napredne stranke opevan u svojevrsnom predizbornom maršu SNS na biračka mesta u Šapcu.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.