Jelena Trivić: Imam ambiciju da budem kandidat za predsjednika Srpske

Realna sam i ne želim da lažem da nemam ambiciju da budem kandidat za predsjednika Republike Srpske, rekla je Jelena Trivić, univerzitetski profesor i poslanik PDP u Narodnoj skupštini Srpske, gostujući u emisiji “Oči u oči-objektivno” koju realizuju Elta televizija i portal Banjaluka.net.

– Moje ime se provlači i spominje u tom kontekstu. Ne mogu ja reći da nemam ambiciju. Čovjek mora imati ambiciju da bi ostvario ciljeve. Ne možete da budete neskromni ili lažni skromni, pa kažete znate nemam ja ambiciju, ali eto hoće me moji ili hoće me narod. Potpuno je legitimno imati ambicije u životu, ali ne želim biti lažno skromna. Ne znam šta je gore od neskromnosti, osim lažne skromnosti – rekla je Trivićeva.

Ona je dodala da se o zajedničkom kandidatu za predsjednika Srpske pregovara unutar same opozicije, ali i da je priča malo stala zbog aktuelnih dešavanja.

– Ali nije stala zbog toga što smo imali problema, nego zbog toga što su došli događaji za koje mi moramo zauzimati političke stavove, kao npr. vraćanje nadležnosti. To i jeste otvorena tema unutar opozicije, a kako će to dalje ići ja neću da prejudiciram. Dogovor stranaka je da ne licitiramo o imenima dok se ne usaglasimo, da ne unosimo pometnju u naše redove. Ja ću poštovati taj dogovor. Pošto se i moje ime provlači, u tom smislu ne želim da pričam o sebi i o tome kako bi to trebalo izgledati. Nadam se i vjerujem da ćemo imati kandidate iza kojih će stati svi koji su kompetentni, dovoljno ugledni, dostojni funkcija za koje će biti kandidovani i koji će pokazati jednu drugu stranu priče u odnosu na svoje političke protivnike. Da dokažu da su sušta suprotnost svega onog što nam već dugo godina serviraju naši politički protivnici – rekla je Trivićeva.

Ona se osvrnula i na priče o neslaganju i trzavicama sa Draškom Stanivukovićem, banjalučkim gradonačelnikom, ali i njenim partijskim kolegom.

– Ta priča je uvijek negdje provijavala i postojala. Plasirali su je naši politički protivnici i mediji koji su naklonjeni njima, a koji bi voljeli da tu ima nešto konkretno, pa da se za to “uhvate”, ali to se sve svodi na insinuacije. Mi smo konceptualno dva različita političara, to je svima okom vidljivo i ja to nikad nisam ni krila. Prošle izbore kada je on bio kandidat za gradonačelnika ja sam bila nosilac liste. Nosila sam listu iz želje da doprinesem i njegovoj pobjedi i boljem rezultatu naše liste. Nisam ostala odbornik, za šta su me mnogi prozivali, ali to je bila politička potreba tog momenta da doprinesem pobjedi u Banjaluci. Smatram da sam dala veliki doprinos i njegovoj pobjedi, ne samo dobrom rezultatu liste. Konceptualno smo različiti, ali to ne mora da znači da među nama postoje neke suštinske prepreke. Čak u toj kampanji prošle godine rekla da smo dva različita političara i ne znam zašto bismo bježali od toga i to krili. I bolje da smo različiti, da možemo pokrivati različite aspekte, segmente društva, različito nastupati. Možda bih ja neke stvari koje je on radio u Gradskoj upravi radila na drugačiji način, sa manje pompe, ali to je to gdje se mi razlikujemo i ne vidim u tome problem – dodala je ona.

Izvor: Video

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.