Međunarodna akcija u Trebinju: Oduzeto 200 kg nedozvoljenih materija

U međunarodnoj operativnoj akciji SIPA otkrila i oduzela veliku količinu opojnih nedozvoljenih materija.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u međunarodnoj operativnoj akciji izvršili pretrese više stambenih objekata na tri lokacije na području Trebinja, gdje su otkrili i oduzeli oko 200 kilograma opojne nedozvoljene materije i određenu količinu vatrenog orujža i ekslopziva.

Slobode su lišena tri lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kr. djela „Organizovani kriminal“ iz člana 250. Kr. zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa kr. djelom „Neovlašten promet opojnim drgoama“ iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti se provode u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine a po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Lica lišena slobode će biti sprovedena u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom kr. djelu i počiniocu biti predata na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz SIPA-e.

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.