Odgovor Jelene Trivić na demant Ministarstva finansija RS

Nekakav pokušaj demantija koje je plasiralo Ministarstvo finansija na podatke o zaduženosti Republike Srpske i FBiH još jednom je ogolio licemjerstvo RTRS. Portal RTRS je objavio demanti Ministarstva finansija Srpske bez da su objavili moju izjavu na koju se Ministarstvo referiše, što je jedno od osnovnih pravila novinarstva. To što pojedini drugi mediji imaju takvu praksu, pa i u slučaju ove vijesti, ne smije biti praksa javnog servisa.

O demantiju Ministarstva finansija nema šta reći, jer ništa nisu demantovali.

Leutar.net Odgovor Jelene Trivić na demant Ministarstva finansija RS

Podaci koje sam objavila ne mogu se demantovati: podatke je objavilo Ministarstvo finansija i trezora BiH, a na bazi podataka koje im dostavljaju entitetska ministarstva, dakle i naše Ministarstvo finansija. Dalje, u demantiju se pozivaju na kvartalni izvještaj, iako sam ja koristila polugodišnji izvještaj o stanju duga.

Ponoviću i sada, u okviru duga FBiH uključen je i dug kantona, tako da ta priča o neuključivanju duga kantona u ukupan dug FBiH pada u vodu. Da su kantoni uključeni u ukupan dug FBiH prikazano je na slici koju sam objavila, a koje je sastavni dio dokumenta koji je javno dostupan na sajtu Ministarstva finansija i trezora BiH.

Ministarstvo finansija Republike Srpske ne treba da demantuje mene, jer sam ja iskoristila javno dostupne podatke Ministarstva finansija i trezora BiH, pa ako nekog žele da demantuju neka demantuju njih.

Ali bi im najbolje bilo da po pitanju duga počnu nešto da rade i upravljaju adekvatno dugom. Da je upravljanje duga stihijsko i neadekvatno pokazala je i revizija učinka Glavne službe za reviziju javnog sektora iz 2016. godine. Ja ne prepadam građane Republike Srpske, već ukazujem na katastrofalnu politiku vlasti odrođene od naroda, što je moja obaveza kao narodnog poslanika.

Ne planiram pisati prijavu RAK-u zbog izvještavanja RTRS-a, ali planiram da se nastavim baviti politikom i to isključivo radi oslobađanja zarobljenih i privatizivanih institucija Republike Srpske, pa tako i RTRS.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.