Čubrilović imao lakšu operaciju, mijenja ga Šulić

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović imao je u ponedjeljak lakšu hiruršku intervenciju i nalazi se na postoperativnom oporavku. Čubrilović je ovlaštenja prenio na potpredsjednika NSRS Denisa Šulića.

Prema procjeni ljekara, ukoliko oporavak bude išao predviđenom dinamikom, Čubrilović bi trebalo da se vrati radnim obavezama za nekoliko dana, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović je na osnovu Poslovnika Narodne skupštine ovlastio je potpredsjednika parlamenta Denisa Šulića da obavlja poslove iz nadležnosti predsjednka Narodne skupštine u vezi sa sazivanjem kolegijuma, predsjedavanje sjednicama parlamenta, uključujući i potisivanje donesnih zakona i drugih akata, prenosi Srna.

Podsjetimo da smo prošle sedmice najavili da je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najavio svoje odsustvo i odredio ko će, dok njega nema, obavljati funkciju prvog čovjeka najvišeg zakonodavnog organa u Republici Srpskoj.

Prema našim izvorima tada je Čubrilović razmišljao da ovlaštenja prenese na potpredsjednicu Željku Stojičić, takođe iz SNSD-a.

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.