ŠERANIĆ: Razmatramo uvođenje kovid propusnica

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je Srni da resorno ministarstvo i Institut za javno zdravstvo, kao mjeru prevencije širenja virusa korona, razmatraju i uvođenje kovid propusnica s ciljem zaštite zdravlja stanovništva.

Sve mjere prvenstveno donosimo zbog ograničavanja samog rizika od virusa korona i zaštite zdravlja stanovništva. Sjesni smo da mnoge mjere u prethodnom periodu nisu bile popularne, ali se moraju donositi kako bismo očuvali zdravlje stanovništva i funkcionisanje zdravstvenog sistema – rekao je Šeranić.

On je naglasio da će eventuala odluka o uvođenju kovid propusnica, kao i svih drugih protivepidemijskih mjera, biti donesena u okviru Republičkog štaba za vanredne situacije, a na osnovu preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske

– Siguran sam da će građani razumjeti dobru namjeru donošenja ovakve vrste odluke koja je, prije svega, usmjerena na to da što više stabilizujemo situaciju kada je u pitanju kontrola virusa korona u Republici Srpskoj – rekao je Šeranić.

On kaže da se kroz mjere koje se odnose, prije svega, na promociju vakcinacije, prave prepreke za širenje virus i stvara sigurno okruženje u Republici Srpskoj.

U fokusu svih ovih mjera, kaže Šeranić, treba da bude poruka da su vakcine dokazano bezbjedne i efikasne i da je vakcinacija jedini odgovor na pitanje kada će se pandemija okončati.

– Iz tog razloga donosimo ovakvu vrstu mjera, kako bismo promovisali sve ono što je potrebno da idemo u pravcu okončanja epidemije. U tome trebamo učestvovati svi zajedno i ne smijemo dozvoliti da se interpretiraju poražavajuće poruke, a to je da vakcina nije dobra u borbi protiv virusa korona – rekao je Šeranić.

On ističe da je vakcina najbolje oružje kada je riječ o kontroli pandemije u Republici Srpskoj.

Šeranić je pozvao sve građane Republike Srpske da iskoriste mogućnost vakcinacije i trećom dozom vakcine protiv virusa korona.

– Domovi zdravlja moraju da se više angažuju kako bi svaki građanin u Republici Srpskoj dobio adekvatnu informaciju i vakcinu koju želi – zaključio je Šeranić.

(Srna)

1 Komentar

  1. Mali sitni covid profiter bi uvodio propusnice odnosno završavao poslove u ime globalista od kojih je dobio naređenje i nekakvu sitnu korist, ali nije uračunao bitan faktor da bi mu se mogao dogoditi narod na ulicama , a onda da im nataknemo žute trake pa da mi njih i njihove pobornike ekskomuniciramo iz javne scene, svak treba da sam po sebi odluči hoće li se pelcovat ili neće bez ničije ucjene i prisile mislim da je to najkorektniji pristupvakcinaciji nek svak sagleda svoje rizike i okolnosti i da se prema tome odluči.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.