Dodik: Vraćanje nadležnosti prolongirano do daljnjeg nakon Šmkalovog šmrkanja

On je izrazio žaljenje što će, kako kaže, ostvarenje njegove istorijske zamisli morati još da sačeka.

Piše: Slobodan Durmanović

„Proces vraćanja nadležnosti Republike Srpske do daljnjeg je prolongiran nakon što sam isključio Marka Šmkala iz SNSD-a i našeg pravnog tima, jer je bio pod dejstvom onih jada.

On je bio alfa i omega ovog tima, izradio je najveći dio svih tih pravnih dokumenata za vraćanje nadležnosti, ali sad kad je otkriveno da ono radi, mogla bi biti dovedena u pitanje vjerodostojnost te dokumentacije i pravne argumentacije.

Pa jel’ sutra, kad bude neko gled’o te dokumente, treba da mi kaže: jel’ ti ovo pis’o onaj naromkan Šukalo, vidi se da je bio nadorgiran!? E, zato će ovaj pravni proces biti prolongiran sve dok se ne nađe adekvatna zamjena za Šukala, neki naš vrstan stručnjak kao master Marko, koji će sve to uraditi ispočetka. Il’ će to da rade ozbiljni ljudi, il’ će vraćanje nadležnosti da pričeka ako treba i godinu, dve, pet….

Jer taj proces mogu voditi samo stručni i visokomoralni ljudi, da se sačuva kredibilitet procesa i da bi u taj proces stekla povjerenje cijela međunarodna zajednica, kao i cio naš narod. Pa, nek’ traje kol’ko god treba!“, saopštio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u vanrednom obraćanju naciji.

On je izrazio žaljenje što će, kako kaže, ostvarenje njegove istorijske zamisli morati još da sačeka. 

„Ono što drugi nisu uspjeli prijetnjama sankcijama, za jednu noć srušio je Šukalo. Sad je naš’o da se javno koristi one jade, sad kad se odlučuje o mojoj i sudbini našeg naroda! A ja sam ga lijepo savjetovao: Marko, sine, radi ono kol’ko ‘oćeš u svoja čet’ri zida, al’ u javnosti moraš biti strejt, što kaže naš narod. Al’ on nije posluš’o moj savjet i ponaš’o se neprimjereno, a nije primjereno drgiorati, krasti i javno raditi takve i druge ludosti! To se može daleko od očiju javnosti, a nikako nije primjereno u našim javnim mjestima, odnosno javnim institucijama, pogotovo ako si zadužen za rad na opštenarodnoj istorijskoj stvari! E, tu se javno moraš ponašat’ moralno besprekorno i superiorno!

Ja razumijem da, poslije napornog državnog rada, pogotovo mlad čovjek mora popit’, pa i ono konzumirat’, al’ što kaže naš narod: zapjevaj i za pojas zadeni! Znači, moraš sve to radit’ s mjerom, a ako je nekad i bahato, to mora bit’ sa stilom! Ja mu ne mogu oprostit’ što nije naš’o tu mjeru u ovom prelomnom trenutku naše istorije. Za srce me je ujeo! Ma, ni najcrnji neprijatelj mi ne bi tako šukn’o k’o što je meni Šukalo! I što je najgore, onda mene opet optužuju da stalno lažem i nešto petljam, a neće da vide da ne zavisi sve samo od mene. Eto, nekad ni ja ne znam sa kakvim sam sve čudacima okružen, a kad vidim, uplašim se i za samog sebe, a bogami i za svoju političku sudbinu.

Zato je, vjerni moj narode, lakše vama sa mnom, nego meni sa samim sobom i mojim savjetnicima i saradnicima. Dok sa svakim od njih izađeš na kraj, približi se i kraj političke karijere, a ne stigneš da ispuniš najveća obećanja. I, na kraju, gdje si bio – nigdje, šta si radio – ništa. E, ebi ga, požalio se Dodik na kraju svog obraćanja.
 

TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.