Šeranić potvrdio: Vakcinisane i nevakcinisane ćemo možda različito da tretiramo

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić, rekao je da se razmatra donošenje odluka kojima vakcinisani i nevakcinisani ne bi bili isto tretirani, kao mjera kojom bi se eventualno povećao procenat vakcinisanih protiv korone u RS.

Mnoge evropske zemlje uvele su zabrane za građane koji se nisu vakcinisali protiv virusa korona, poput onih da bez potvrde o vakcinaciji ne mogu na posao i u javne objekte i kafiće. U Srpskoj je za sada, nekoliko privatnih firmi od svojih radnika zahtijevalo da se vakcinišu ili redovno testiraju na koronu kako bi mogli na posao.

– Razmišljamo o načinu kako da povećamo procenat vakcinisanih. Međutim, pratili smo iskustva u Evropi kada su se donosile odluke u ovom pogledu i vidjeli smo da su oprečna mišljenja, u zavisnosti od populacije do populacije. U svakom slučaju, javno zdravstvo neće prestati da govori o značaju vakcinacije, a to je i naša obaveza. Razmatramo i sve druge odluke i naravno da ćemo i mi činiti određene korake po tom pitanju. Riječ je o odlukama koje treba da donese Republički štab za vanredne situacije, te da Vlada donese određene odluke na principu preporuka Instituta za javno zdravstvo – naglasio je Alen Šeranić.I

Izvor: BUKA

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.