Dodik dobio posljednju ponudu. Šta će izabrati – Republiku Srpsku ili očuvanje kapitala i moći!?

Po svemu sudeći Dodik bi mogao da se vrati u Sarajevo u punom kapacitetu i da bude „veći“ Bosanac, nego je to bio u postdejtonskom periodu, ako ne sada onda 100% posle izbora,ako pobijedi, zbog kojih sve ovo i radi.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas će se zajedno sa drugom dvojicom članova Predsjedništva BiH sastati sa američkim diplomatama, koje predvodi savjetnik američkog državnog sekretara Dereka Šolea, koji je već najavio da su spremni koristiti sankcije, ako budu potrebne.

„Apsolutno smo spremni koristiti sankcije ako budu potrebne, ali ih ne želimo koristiti ako ne moramo“ rekao je on u razgovoru N1.

Ako smo prošle sedmice u Sarajevu, ali i Banjaluci imali posjetu i specijalnog izaslanika SAD Gabrijela Eskobara, koji je tada rekao da je Milorad Dodik dobio ponudu da povuče najavljene odluka o vraćanju nadležnosti s države na Republiku Srpsku a koje se tiču bezbjednosti, finansija i sudstva…

„Ono što Milorad Dodik radi je da on pokušava zaštititi svoju moć i svoj novac. Molim ljude da ne nasjedaju na to, da mu ne omogućavaju da to čini“, istakao je tada Eskobar.

Iako u javnosti pokušava da predstavi da nije odustao od svojih namjera, te da je sada sve do parlamenta Republike Srpske, treba podsjetiti da je to još jedna podvala, jer Dodik u parlamentarnu proceduru je poslao da se razmatraju informacije o preneseni nadležnosti s nivoa RS na BiH, u čemu je i sam učestvovao,sa prijedlogom zaključaka, što i kada se ako budu razmatrane neće imati pravnu moć, a i sama riječ „informacija“ govori da nije obavezujuće.

Takvih zaključaka Dodikova vlast u prethodnom periodu donosila je u više navrata.

Šta će danas Dodik saopštiti američkim diplomatama i hoće li uspjeti da sačuva moć i bogastvo ostaje da se vidi.

Po svemu sudeći Dodik bi mogao da se vrati u Sarajevo u punom kapacitetu i da bude „veći“ Bosanac, nego je to bio u postdejtonskom periodu, ako ne sada onda 100% posle izbora,ako pobijedi, zbog kojih sve ovo i radi.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.