Ruski novinar o Vučiću: Nevjerovatan čovjek, pozamašan

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je intervju čuvenom ruskom novinaru Vladimiru Solovjevu, koji će biti emitovan prije susreta sa Vladimirom Putinom.

Solovjev, koji vodi i popularni jutjub kanal, objavio je i najavu u kojoj je nekonvencionalno, ali pohvalno govorio o predsjedniku Vučiću.

„Predsjednik Vučić se ozbiljno pripremio. Sve u svemu on je nevjerovatan čovjek. Uči ruski jezik, interesantno govori. Otvoren je čovjek, mnogo voli svoj narod i svoju zemlji. Pravi čovjek. Pri tome je pozamašan, visok je dva metra, krepak, kao neki bogatir (ruski vitezovi iz srednjeg vijeka)“, rekao je Solovjev.

Vučić je u intervjuu govorio o predstojećem sastanku sa predsjednikom Vladimirom Putinom i temama o kojima će razgovarati sa njim.

Tu je prije svega mislio na energetsku krizu u Evropi, cijenu gasa i povećanje obima snabdijevanja.

„Ovoga puta imaćemo mnogo konkretnih stvari o kojima ćemo razgovarati. Pored političke agende, nešto mogu da kažem, a ostaviću nešto za razgovor jedan na jedan. Rekao bih da je pitanje svih pitanja ovde u Srbiji – gas“, rekao je Vučić.

Vučić je takođe potvrdio i još jednom jasno rekao da Srbija nikada neće uvoditi sankcije Rusiji, po bilo čijem zahtjevu.

Video

Izvor: B92

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.