Čovjek se godinu i po džabe vozio autocestom – Na rampi bi samo rekao…

Jedan čovjek iz Hrvatske se godinu i po besplatno vozio autocestom i u tom je razdoblju 88 puta ušao na autocestu i izašao na željenom čvoru, a da nikad nije platio ni kune cestarine.

Protiv njega je ovih dana podignuta optužnica kojom ga se tereti da je od maja 2019. do kraja decembra prošle godine poduzeće Hrvatske autoceste oštetio za priličan iznos.

Kako je to moguće?

Zapravo, dosta jednostavno? – Na rampi bi rekao da nema novca, piše Danica.hr.

Prema optužnici, on je “na autocesti A3 Lipovac – Zagreb – Bregana, s unaprijed stvorenom nakanom da se koristi autocestom i ne plati cestarinu, u 88 navrata prilikom ulaska na autocestu uzeo naplatne kartice i ušao na autocestu. No, dolaskom na izlazne naplatne postaje odbijao je platiti cestarinu, navodeći da nema novca, čime je Hrvatske autoceste oštetio za ukupni iznos od 10.672 kune.” Terete ga za kazneno djelo prevare i za njega traže godinu dana uslovnog zatvora i vraćanje novca HAC-u, s kamatama.

Dominik iz Vinkovaca branio se kako nije plaćao jer je baš u tom razdoblju bio zapao u finansijske teškoće. Nije mu, kaže, bila namjera ikoga prevariti.

“U to vrijeme sam imao firmu te sam u svrhu poslovanja gotovo svakodnevno bio primoran koristiti različite dionice autoceste. No u jednom trenutku moja firma je bila blokirana pa više nisam mogao plaćati korištenje autoceste”, vadio se Dominik.

Blagajnici na naplatim kućicama su mu najčešće sastavljali izjavu koju je on potom vlastoručno potpisao.

“Ali nikad nije podmirio niti jedan naknadno izdani račun, a nastavio je s korištenjem autoceste. Takvim ponašanjem oštetio je naše trgovačko društvo za iznos od ukupno 10.672 kune, što predstavlja naknadu za korištenje autoceste.

Dominik je, inače, oženjeni otac petero djece, trenutačno nezaposlen i bez imovine. Dosad je neosuđivan i protiv njega se nije vodio neki drugi kazneni postupak.

Izvor: Danica.hr

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.