U toku akcija lišavanja slobode banjalučkog advokata

Vukajlović se dovodi u vezu da je u saradnji sa sudijom Osnovnog suda u Banja Luci Nebojšom Pejović organizovao i dogovarao licitacije pred Osnovnim sudom Banja Luka.

Specijalno tužilaštvo RS i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodi akciju lišavanja slobode banjalučkog advokata i istaknutog člana SNSD-a Stojana Vukajlovića, saznaje BN. 

Vukajlović se dovodi u vezu da je u saradnji sa sudijom Osnovnog suda u Banja Luci Nebojšom Pejović organizovao i dogovarao licitacije pred Osnovnim sudom Banja Luka. 

Stojan Vukajlović bio je odbornik u prošlom sazivu u Skupštini grada Banja Luka i vrlo često viđan u društvu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Leutar.net U toku akcija lišavanja slobode banjalučkog advokata

Bio je blizak i sa prethodnim gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

Od ranije Vukajlović je poznat po aferi kupovine više stanova na, kako se tvrdilo, namještenoj licitaciji, koji su prethodno oduzeti od Miloša Šmitrana, nekadašnjeg načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Gradske uprave Banjaluka, presuđenog marta 2016. godine na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 15.000 KM. Presudom Okružnog suda Banjaluka, Šmitranu je naloženo da Gradu nadoknadi štetu od 539.410 KM.

Vukajlović je obavljao i poslove savjetnika direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejana Kusturića.

 – U toku su pretresi na tri lokacije na području grada Banjaluka s ciljem dokumentovanja krivičnog djela povreda zakona od strane sudije ili javnog tužioca, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je navela da pretrese vrše policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske po naredbi Okružnog suda u Banjaluci.

„Aktivnosti se vrše pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva“, rekla je ona.

Jedna od lokacija na kojoj se vrši pretres je, kako prenosi Srna, advokatska kancelarija Stojana Vukajlovića.

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.