Dodik se u Ankari sastao sa Erdoanom

ISTANBUL – U Ankari je u toku sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana.

Dodik je juče rekao da će sa Erdoanom razgovarati o aktuelnoj situaciji u BiH.

„Želim da mu kažem da ga smatram velikim liderom velike države i nacije, prirodno zainterosovane za podršku i pomoć, u političkom smislu Bošnjacima, ali sam uvjeren da je on čovjek koji ne želi da radi ništa na teret drugih naroda u BiH i, u tom pogledu, vidim prostor da možemo da razgovaramo“, rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će sa turski predsjednikom razgovarati i o mogućnosti da bude održan sastanak predsjednika Turske, Srbije i Hrvatske sa liderama tri vodeće stranke u BiH s ciljem stabilizacije prilika u BiH.

Dodik je podsjetio da od ranije postoji inicijativa da predsjednici Turske, Srbije i Hrvatske – Erdoan, Aleksandar Vučić i Zoran Milanović, zajedno sa liderima tri vodeće stranke u BiH postignu dogovor koji će obezbijediti napredak BiH.

On je ocijenio da je Erdoan čovjek koji nije spreman da učini u BiH bilo šta što bi bilo štetno za Srbe i Hrvate.

„On je uvijek za dogovor i zato imam povjerenje. Zato i odlazim u Tursku da mu dodatno objasnim situaciju, a ne da se ponašam kao Bakir Izetbegović koji ne želi dijalog“, dodao je Dodik.

Dodik je istakao da cijeni Erdoana, da vjeruje u njegovu objektivnost i da će na sastanku ponovo inicirati razgovor, te da se nada da će to i Erdoan podržati.

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.