Dodik se ipak sastao s Escobarom

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalni izaslanik američkog predsjednika za Zapadni Balkan Gabriel Escobar u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine susreo se sa članom ove državne institucije Miloradom Dodikom.

Escobarov i Dodikov susret nije od početka bio planiran, a dolazi u vrijeme ozbiljnih konfrotacija lidera SNSD-a i američke administracije. Dodik je ranije objavio stenogram svog razgovora s Escobarom, u kojem je posebno istakao posvke.

Prije susreta s Dodikom američki diplomata susreo se s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i članom Šefikom Džaferovićem.

Escobar je jučer stigao u Sarajevo, a svoju posjetu našoj zemlji započeo je susretom s američkim ambasadorom u BiH Ericom Nelsonom.

Tu je razgovarao s omladinskim aktivistima i poslovnim liderima o cijeni bloikranih reformi i političkih napora da se BiH pomjeri unazad, a ne naprijed, na njenom putu ka standardima EU za vladavinu prava, sigurnost i prosperitet.

Esobara su političari iz Dodikovog SNSD-a dočekali oštro.

Leutar.net Dodik se ipak sastao s Escobarom

„Očekujemo da se fino osjeća u Bosni i Hercegovini, da posjeti Sarajevo, pojede ćevape i vrati se u Ameriku živ i zdrav“, kazao je jučer premijer RS-a Radovan Višković.

Klix

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.