Vlada RS sakupila prvi milion KM za pomoć porodici Dodik

Braćo i sestre, dragi prijatelji, drugarice i drugovi, nemam riječi kojima bi’ mog’o da vam zahvalim! Ja dobro znam kako je teško sakupiti prvi milion, ali, da vas utješim, poslije sve ide lakše, jer para na paru ide, što kaže naš narod.

Piše: Slobodan Durmanović

Nakon tviteraša i predstavnika opozicije, u humanitarnu akciju za pomoć porodici srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika uključila se i Vlada Republike Srpske(RS), koja je do sada prikupila prvi milion maraka, objavio je premijer RS Radovan Višković na vanrednoj pres konferenciji zajedno sa Dodikom.

„Tačno je da mi nismo prvi krenuli u ovu humanitarnu akciju, prosto zato što smo svi ostali zatečeni potresnom ispovijesti predsjednika Dodika za skupštinskom govornicom o nemaštini u koju je upala predsjednikova porodica. Ja nisam nikako mogao da dođem sebi, a za stolom u Vladi danima je vladala sablasna atmosfera: ministarke jecaju, poneka od njih i poluglasno nariče, ministri samo sjede i ćute, jedino Đokić s vremena na vreme ustane, prošeta oko stola, pogleda u plafon, pa se prekrsti i kaže: ‘Hvala Bogu što moju porodicu ovo nije strefilo’.

E, onda smo ja i gospođa ministarka Vidović došli na ideju da prekinemo taj defetizam i pokrenemo humanitarnu akciju. I evo, za samo nekoliko dana sakupili smo prvi milion maraka! Mi u Vladi smo se odrekli dijela plate, a onda su službenici i namještenici sami dolazili i donosili dobrovoljne priloge, pa brojni članovi stranaka koji čine vladu. I, naravno, najveći doprinos pružili su naši ugledni biznismeni i predsjednikovi kumovi, koji su se odrekli dijela svoje zarade na javnim tenderima da bismo svi zajedno spriječili moguću humanitarnu katastrofu predsjednikove porodice“, objasnio je Višković.

„Braćo i sestre, dragi prijatelji, drugarice i drugovi, nemam riječi kojima bi’ mog’o da vam zahvalim! Ja dobro znam kako je teško sakupiti prvi milion, ali, da vas utješim, poslije sve ide lakše, jer para na paru ide, što kaže naš narod. Sa ovim prvim milionom, ja i moja porodica ćemo biti blizu pozitivne nule, ali se nadam da ćemo već sa svakim sljedećim milionom isplivati iz ove teške krize.

Na žalost, jedna nevolja sustiže drugu, evo sad nam se na imanju pokvario i traktor, a majstor rek’o da mora na generalku. Pa, onda već nekol’ko mjeseca mi kasni kirija za moju vilu što izdajem  u Beogradu, al’ banku to ne zanima: svakog prvog u mjesecu oni skidaju meni ratu kredita sa računa. Ne smijem ni da pogledam kol’ko sam u minusu! Ali, neću više da vas opeterećujem. Samo želim da vam pružim punu podršku da nastavite sa vašom plemenitom akcijom, a pozivam i sve građane da se pridruže u što većem broju. Posebno sam zahvalan našim penzionerima koji su, kako čujem od premijera Viškovića, izdvajali svojih 2 odsto uvećane penzije za humanitarnu pomoć mojoj porodici. Želim da se javno zahvalim i mojim kolegama, braći i prijateljima Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću, koji su, takođe, dali svoje priloge i obavijestili me o tom svom humanom činu telefonskim porukama.

Evo, Dragan mi je napisao: ‘Tko će kome, ako neće svoj svome! Izdrži, brate!’. A Bakir ‘vako piše: ‘Pamti pa vrati, brate, ako i meni zatreba. Nisam ni ja u mnogo boljoj situaciji’. Eto, dragi prijatelji, nikom danas nije lako, a meni ponajmanje. Al’ svi smo svoji i neka tako i ostane. Hvala svima još jednom“, rekao je Dodik.

  Premijer Višković je dodao da Vlada neće stati na humanitarnoj akciji za Dodikovu porodicu. „Gospođa ministarka Vidović je već predložila da u prijedlog budžeta za 2022. godinu ubacimo stavku ‘pomoć porodici Dodik’ sa jedno dva-tri miliona maraka, da ne bi potezali budžetsku rezervu. A ako bude malo, rebalansom budžeta ćemo svakako povećati taj iznos. I, na kraju, neka mi predsjednik ne zamjeri što ću vam otkriti da je i predsjednik Orban zainteresovan da pomogne.

Čim je okusio kod predsjednika Dodika njegovu rakiju, rek’o je da će kol’ko već sutra da investira u proizvodnju i razvoj, a ja i ministar Sijarto ćemo dalje razradit’ strategiju ulaganja. O detaljima sada ne mogu da vam govorim, jer je sada najvažnije da predsjednik Dodik može da se odmah i u potpunosti posveti državnim brigama, na jedan bezbrižan način, ne strahujući za egzistenciju svoje porodice“, poručio je Višković.

Tekst je satiričnog karaktera

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.