Zora Vidović: Sljedeće godine povećanje plata i penzija (VIDEO)

Zora kaže je da su svi makroekonomski pokazatelji dosta povoljni, inflacija najniža u odnosu na sve u okruženju. nisu tačne informacije da će inflacija u Srpskoj u narednoj godini „pojesti“ jednu platu, BDP Republike Srpske raste, izvoz RS nije imala nikada bolji od kada postoji, broj radnika nikad veći…

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović najavila je da će u idućoj godini doći do povećanja plata i penzija u Srpskoj.

Istakla je da su svi makroekonomski pokazatelji dosta povoljni i da će BDP na kraju ove godine imati rast iznad očekivanog.

Vidovićeva je rekla da je inflacija u septembru bila 2,6 odsto, te da je najniža u odnosu na sve zemlje u okruženju.

Vidovićeva je rekla da nisu tačne informacije objavljene u pojedinim medijima da će inflacija u Srpskoj u narednoj godini „pojesti“ jednu do dvije plate, jer za tako nešto ne postoje relevantni pokazatelji.

Ona je navela da je BDP Republike Srpske rastao u prvom tromesečju ove godine 2,3 odsto, u drugom 10,2 odsto, a u trećem između pet i šest odsto.

Vidovićeva je istakla da je rast indirektnih poreza u Republici Srpskoj 19,7 odsto, a rast direktnih 11 odsto.

Ona je navela da Republika Srpska trenutno ima pokrivenost uvoza izvozom 79,9 odsto, što nije nije imala nikada od kada postoji.

– Izvoz Republike Srpske je veći za 30 odsto, a uvoz za 22 odsto zaključno sa 30. septembrom ove godine – istakla je Vidovićeva na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade.

Navela je da Srpska ima najveći broj zaposlenih radnika od kada se taj broj prati u Republici Srpskoj, a da prerađivačka industrija raste sa 14,9 odsto, te da su svi makroekonomski pokazatelji dosta povoljni.

VIDEO

Izvor: RTRS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.