INSAJDER SAZNAJE: Slavko Vučurević ostavio PDP u minusu preko 20 hiljada KM

Prema dostupnim podacima koji se mogu provjeriti na web stranici Centralne izborne komisije, a koje je je prema zakonu svaki politički subjekt dužan da dostavi, jasno se vidi da je smijenjeni predsjednik Gradskog odbora PDP-a Trebinje i bivši član ove stranke Slavko Vučurević slagao kada je izjavio da PDP Trebinje nije vraćena niti jedna marka iz centrale stranke. Naprotiv, Vučurević je ostavio dug od preko 20 hiljada KM!

Uvidom u zvanični finansijski izvještaj jasno se vidi da je PDP u Trebinju po osnovu prihoda iz budžeta Grada ostvario 34.080,91 KM u periodu 2016-2020. godina, a da je za isti period Gradski odbor PDP-a Trebinje, pod vođstvom Vučurevića, stvorio obaveze i troškove koji su plaćeni iz centrale PDP-a u iznosu od skoro 50.000 KM.

Saznajemo da u 2021. godini nije bilo uplata iz budžeta Grada Trebinje, ali to nije smetalo tadašnjem predsjedniku odbora Vučureviću da dodatno zaduži PDP po osnovu kirija za zakup u iznosu od 5897,17 KM, kao i da postoji još dugova koje je Slavko Vučurević kao predsjednik Gradskog odbora, napravio.

Sve ukupno, Gradski odbor PDP-a Trebinje, dok ga je vodio Slavko Vučurević koji je svoju dojučerašnju partiju napadao za finansijske malverzacije, napravio je dug PDP-u preko 20.000 KM, što smo provjerili uvidom u zvanični finansijski izvještaj.
Takođe, Insajder.in saznaje da, i pored toga što je kao ambasador BiH u Sloveniji imao primanja preko 7.000 KM i dodatak od skoro 6.000 KM za ostale troškove, što se penje skoro na fantastičnih 13.000 KM mjesečno, Vučurević nikada nije uplatio niti marku članarine ili podrške PDP-u u Trebinju, što je takođe vidljivo iz izvještaja CIK BiH.

Iz svega ovoga, jasno je da je Vučurević, kada je ostao bez fotelje i privilegija, odlučio da „utjehu“ potraži u SNSD-u, koji ga svojim saopštenjima, pres konferencijama i istupima njihovog lidera na sjednici NSRS, svesrdno podržava.

Insajder.in je iz PDP-a dobio potvrdu navedenih informacije, kao i da partija redovno podnosi finansijski izvještaj, te da je sve javno objavljeno na sajtu Centralne izborne komisije.

Izvor: Insajder.ba

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.