Poslanik SNSD-a objasnio zašto ne treba smanjiti plate

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, predložio je odluku o smanjenju plata funkcionerima, ali je tu odluku odbila skupštinska većina u banjalučkom parlamentu predvođena SNSD-om.

Smanjenje plate je predviđeno za funkcionere poput gradonačelnika i predsjednika Skupštine Grada čije plate iznose i do 5.000 КM, pojedini su našli obrazloženje za pravdanje odbijanja smanjenja plata. 

Bivši odbornik u Skupštini Grada Banjaluka a danas poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Momčilo Antonić napisao je na Tviteru da se „plate se ne smanjuju dok cijene rastu“.

Leutar.net Poslanik SNSD-a objasnio zašto ne treba smanjiti plate

On se osvrnuo i na odbijanje zaduženja emisijom obveznica:

„Odbornici su odbili zaduženje grada emisijom obveznica: 1. da ne plaćaju kamate 5 mj. prije građevinske sezone;
2. jer se gradonačelnik zalagao i nikad nije glasao za zaduženja dok je bio odbornik. Plate se ne smanjuju kad rastu cijene, neka on smanji direktne ugovore bez tendera“ napisao je Antonić na svom tviter profilu.

Podsjetimo, za smanjenje plata funkcionerima glasali su odbornici PDP, SDS i SPS,  prisutni odbornici SNSD i Ujedinjene Srpske su glasali protiv ili bili suzdržani, a neki od odbornika nisu prisustvovali glasanju.

Smanjenje plata funkcionerima za 25 odsto, predložio je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković

Izvor: BUKA

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.