Davor Dragičević – Četvorica su trebala biti žrtvovana, Muriz mi je to rekao

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida Dragičevića, govorio je o svom povratku u Sarajevo

Napomenuo je kako je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, izgubio kompas.

“On hoće da ode, ali bez zatvora i odgovornosti. Imao je moć, ali je nije iskoristio na pravi način. Ni Bakir ni Čović nisu bili očevi nacije, vjere, očevi svojih ljudi, kao ni Dodik. On mora odgovarati! Bakir i Dodik su u stanju izazvati rat da bi prikrili dva svirepa zločina, ubistva Davida i Dženana i sve što se dešavalo i prije i poslije. Moraće odgovarati, neću popustiti. Dodik treba ostati u septičkoj jami koju sam mu ja napravio. Između Lukača i Dodika sigurno postoji sukob. On je član tajkunskog klana. Lukač, Zoran Tegeltija, Željka Cvijanović i ostali.

Opozicija u RS-u sad prihvata Lukača u tajni deal, ne bi li se spasio odgovornosti za zločin. Svi se peru da ne stoje iza ubistava Davida i Dženana. Dobio sam poruku od Dodika prije mjesec dana. Rekao mi je da su Lukač i on na suprotnim stranama. Lukač ima oružanu silu u RS-u, Dodik dobro zna kakav je on. Njegovi policajci mene vide kao sotonu; prije će meni nanijeti zlo nego bilo kome na svijetu. Dodik jeste kriv za ovo sve, ali on nije ubio moje dijete! Režim koji je on napravio mi je ubio dijete! Lovili su me specijalci iz RS-a i Srbije, poslao ih je Vučić! Ja sam se od njih krio sam, u mraku. Poslije sam se krio u Bihaću; Bošnjaci su rizikovali svoje živote da me prebace u Austriju, držali su me kao svoje dijete. Iz Banje Luke do Bihaća sam došao u gepeku. Oni su članovi udruženog zločinačkog poduhvata, BiH je njihova off shore kompanija!”, poručio je Dragičević za FACE TV.

Napomenuo je da, ukoliko se ne riješe ova dva ubistva “RS doživjeti svoj kraj”.

“Rješavanjem ova dva slučaja riješiće se 80 posto stvari. Mojoj porodici i meni je meta na čelu. Kakvi to ljudi ne žele da se otkrije istina o ubistvu mog djeteta? Govorili su da je David bio narkoman, lopov, samoubica, Dženana udario auto… Šta je sad?! Djeca su monstruozno ubijena! Ja sam Davida tražio šest dana dok je još bio živ. Da je Hitna došla pola sata prije, Dženan bi bio kući, na Ilidži, gdje sam i ja bio danas. Nije Dženana udario auto, nije David pljačkao, nije se drogirao.

Slao sam nalaz na toksikološku analizu u Austriju. Dodik je tad govorio da ga sahranim, a ja sam čekao reobdukciju. Što OSA ne da snimke presetnutih razgovora policijskog auta?! Tako se može utvrditi ko je oteo Davida. Otkud na obdukciji poredane pare, novčanik, ključevi i laptop iz ’58. godine, a Suzana Davidu kupila najmoderniji laptop. Prije zločinačke pres-konferencije zvali su me na razgovor, bio je i Darko Ćulum tu i rekao mi je da su našli laptop. Ja ga pitam: ‘Jel’ Lenovo’, kaže on: ‘Jeste!’ Rekao sam mu da izađe napolje! To je bio unaprijed pripremljen zločin! David je bio vrstan IT stručnjak; postoji mogućnost da je to bilo zbog veb-sajta kuma Dragana Lukača, to je najizglednije! Postoji mogućnost i da se zakačio s nekim sinovima političara. David nikad nije dao na sebe!”, poručio je Dragičević.

Ponovio je kako mu je azil odbijen.

“Pričao sam s Kajganićem, rekao je da ću imati svu moguću podršku, da će upotrijebiti sve resurse. Rekli su da su ovlasti Tužilaštva neograničene, a ja sam ih pitao plaše li se. Ozrenka Nešković je rekla da se ne plaši i da će uraditi sve. Četvorica su trebala biti žrtvovana, Muriz mi je to rekao. Ljubo i Bekrija će biti kažnjeni, ali nisu oni učestvovali u saobraćajnoj nesreći. Svi će biti u istoj klupi u sudu za organizovani zločin. Sad je na institucijama. Da se ovo riješilo davno, ne bi danas bilo ni respiratora ni kiseonika! Nije im zatvor ‘Hayat Regency’, tamo ispada sapun!”, poručio je Dragičević.

(radiosarajevo.ba)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.