Opozicija napustila sjednicu „Narodne skupštine“

Došli smo da konstruktivno diskutujemo o prijedlogu srpskog člana Predsedništva BiH, a doživjeli smo da nas Dodik obilježava i odlučili smo da napustimo sjednicu zbog uvreda.

Rekao je ovo na konferenciji za medije poslanik SDS-a Milan Radović.

– Ovdje Dodik upravlja Skupštinom. Njemu je dozvoljeno da govori šta hoće, a nama nije. Ako je ovo sjednica za zaštitu vitalnog interesa, gdje se čitaju optužbe Vučurevića, onda Skupština gubi dignitet i preispitaćemo stavove da li da prisustvujemo narednim sjednicama – istakao je Radović.

On je dodao da su povrijeđeni, jer on govornicu koristi za uvrede.

– Izmjenom poslovnika, riječ opozicije je umanjena. Ovo nema veze sa odabranom Republike Srpske. Imali smo želju da podržimo veto za granični prelaz Gradiška. I pogledajte šta sad ovdje imamo. Ovo nije parlament kakav treba da bude, ovo je dno dna – rekao Radović.

Na pitanje da li je ovo podrška preglasavanju, on je rekao da je SDS imao namjeru da to podrži, ali da je i Dodik rekao da jedva čeka da oni izađu.

Poslanici PDP-a se nisu vratili poslije pauze

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, na sjednici Narodne skupštine je nekoliko puta iznova pročitao ono što je na konferenciji za novinare izjavio bivši funkcioner PDP, Slavko Vučurević.

Svaki put kada bi neko iz PDP uputio krtike njemu, Dodik bi se javio za riječ i citirao Vučurevića, koji je prije nekoliko dana napustio PDP, žestoko optužujući vrh PDP da je uzimao pare od stranaca, ali i od svojih članova kojima su kupovali funkcije. Funkcionere PDP je Vučurević nazvao „kvislinzima“, dovodeći ih u vezu sa međunarodnom finansijskom mafijom, što je Dodik doslovno citirao u prenosu sjednice uživo.

Bez obzira što ga je potpredsjednik Narodne skupštine, Milan Petković, upozoravao da se vrati na tačku dnevnog reda, Dodik je nastavljao da citira Vučurevića, koga je svojevremeno nazivao „ruljkom“.

Poslanici PDP, Ljubiša Krunić i Jelena Trivić, burno su reagovao sa svog poslaničkog mjesta, nazivajući Dodika dezerterom.

– Ovaj tvoj dezerter je dobio najviše odlikovanje od Radovana Karadžića – uzvratio im je Dodik, nakon čega je uslijedila pauza, kako bi se smirila uzavrela atmosfera.

Izvor: Srpskainfo / Insajder.in

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.