Kako su Evert i Monika zavoljeli Trebinje: Kad umremo, bit ćemo prah u Trebišnjici

Koliko volimo Trebinje i njegove ljude, govori i činjenica da smo svoju ljubav krunisali brakom upravo ovdje . U šetnji srećemo mnoge prijatelje i stalno nas neko pozdravlja, što nije slučaj u Nizozemskoj.

Bračni par iz Nizozemske Evert i Monika Melman van Segelen (Monique van Seggelen) odavno su zaljubljeni u Trebinje, gdje su se i vjenčali 2008. godine, a, kako kažu, žele ostati zauvijek.

Naložili su da, kada umru, njihov pepeo bude rasut iznad Trebišnjice. Sreli smo se s njima u Trebinju, gdje su bili na odmoru. S čitaocima “Avaza” podijelili su svoju neobičnu ljubavnu priču.

– Koliko volimo Trebinje i njegove ljude, govori i činjenica da smo svoju ljubav krunisali brakom upravo ovdje. Za tu priliku iz Nizozemske je doputovalo 30 naših prijatelja, a bilo je i dosta Trebinjaca na svadbi – priča Evert i dodaje da su u Trebinju kupili plac i napravili kuću u naselju Rupe.

Loza za zdravlje

Prvi projekt im je napravio ovdašnji arhitekta Srećko Dučić, a kasnije su adaptirali prema svojim potrebama.

– Dio kuće smo uredili za Evertov atelje, jer je on slikar. Uživa on i u pecanju i brojnim životinjama koje imamo. Imamo lozu rakiju za dezinfekciju, ali i zdravlje. U šetnji srećemo mnoge prijatelje i stalno nas neko pozdravlja, što nije slučaj u Nizozemskoj ili Njemačkoj – govori Monika i dodaje da su bili tužni kada su morali napustiti Trebinje, jer se Evert teško razbolio.

Evertova teška bolest ih je 2011. godine odvela iz Trebinja u Njemačku. Ipak, nadaju se povratku.

– Ako na lotu osvojimo milion eura, vraćamo se i kupujemo kuću. To je veliki san. Važno je sanjati, jer bez snova život se zaustavlja – s osmijehom kaže Evert.

Bez pritiska

– Dođite u Trebinje da vidite kako se ovdje uživa u životu. Sve je drugačije. Ovdje se ne žuri. Polako i bez pritiska, stil života koji nam se mnogo sviđa – ističu Monika i Evert.

Izvor: Avaz

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.