Još jedno herojstvo policajca Budimira: Sat vremena tražio ženu u Vrbasu i spasio joj život

Pomoćnik komandira Policijske stanice Obilićevo Budimir Popović ponovo se istakao hrabrošću i jutros je u Banjaluci spasio ženu (55) od sigurne smrti, potvrđeno je za Srpskainfo.

Kada je Popović jutros došao na posao, nije ni očekivao da će odmah nastati drama i da će još jednom spasti život sugrađanke.

U razgovoru za Srpskainfo, Popović je ispričao šta se jutros dešavalo.

– Oko šest časova jutros sam došao na posao i nakon samo deset minuta dobili smo dojavu da žena hoće da skoči u rijeku Vrbas sa Rebrovačkog mosta u Banjaluci. Odmah smo pozvali patrole da izađu na lice mjesta, međutim do dolaska patrole dobili smo informaciju da je ona već skočila – kaže Popović.

Dodaje da, iako je pomoćnik komandira, odmah je sjeo u autmobil i uputio se prema mjestu gdje je ona skočila.

– Iskusan sam u ovom poslu i znao sam da nema potrebe da idem kod mosta, jer je rijeka brza i da će je voda nositi. Došao sam kod kafića „Sidro“ i tu sam sišao do rijeke i pokušavao je uočiti, problem je bilo što je to rano i što je još uvijek bio mrak i slaba vidljitvost. Međutim, tu nisam ništa primjetio, pa sam se poslije nekog vremena odlučio spustiti dalje – priča Popović za Srpskainfo.

Kaže da je zatim otišao do ostrva u blizini restorana „Stara Ada“, gdje se razdvaja Vrbas i da je tu pokušavao naći, ali da ni to nije odmah dalo rezultate.

– Ubrzo sam čuo da neko kao da doziva pomoć i primjetio sam tijelo kako pluta, ali je bila na drugoj strani i nisam joj mogao prići. Otrčao sam do auta i uputio se prema mostu kod “Toplane”, jer se tu nalazila, a obavijesito sam i ostale kolege – kaže Budimir.

Čim je došao do pomenutog mosta, odmah je strčao u rijeku gdje ju je vidio kako pluta, te joj je prišao i izvukao je iz vode.

– Ona je bila skoro sat vremena u hladnoj vodi i jedva da je bila živa kada sam joj prišao. Uzvukao sam je na obalu i pokušavao je zagrijati i održati u životu do dolaska Hitne pomoći. Kada su stigli ljekari, pomogli su mi komandir PS Obilićevo, te kolege iz ove stanice i iz Centra da je odneseno do vozila Hitne pomoći. Spasio sam je zahvaljujući svojoj upornosti, jer da sam ranije odustao, teško da bi ona ostala živa – pojašnjava Popović za Srpskainfo.

Kaže da mu ovo nije prvi put da u svojoj bogatoj policijskoj karijeri spasava živote. Ističe da je i ranije učestvovao u spasavanju utopljenika, da je jednoj osobi čak oteo bombu iz ruke i da je bilo dosta sličnih slučajeva.

Izvor: srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.