Povukao ručnu: Još nema zahtjeva za posebnu sjednicu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da u parlament još nije stigao zahtjev za posebnu sjednicu na kojoj će se razmatrati vraćanje nadležnosti Republike Srpske.

Čubrilović je to potvrdio u izjavi za Srnu, u kojoj je još govorio o tome kako je to potez koji Republika Srpska povlači iz nužde.

Naime, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik govorio je kako će se tzv. vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj raditi odmah te je krenuo od Agencije za lijekove.

Najavio je i formiranje vojske Republike Srpske, povlačenje ‘saglasnosti’ za CIK, granice, UIO, SIPA-u, OBA-u… Sve odluke trebala je donijeti NSRS.

Međutim, u subotu je Dodik bio u Beogradu, gdje se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Sudeći po izjavama koje je Dodik dao, nema baš pretjeranu podršku Vučića. Moglo se to protumačiti iz izjava u kojima je Dodik govorio da je spreman na razgovor (što je Vučić glasno podržao). Vučić je Dodiku prenio i ‘šta misli on, ali i neke poruke iz Evrope i svijeta’ o formiranju vojske Republike Srpske, pa je Dodik više nije ni spominjao.

Takođe, Dodik je kazao da je spreman prestati s blokadom ako će se razgovarati o odlukama Ustavnog suda BiH kojima su poljoprivredna zemljišta i šume proglašene državnim vlasnštvom.

Možda upravo zbog toga još uvijek u NSRS nije stigao zahtjev o posebnoj sjednici. U svakom slučaju, već tim potezom biće jasno je li Dodik stao na loptu ili se tek zagrijava za haos koji planira praviti.

(Raport.ba)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.