Dodik prekida bojkot: „Dolazimo u Parlament BiH“

“Već jednom smo rekli da će sutra doći na sjednicu kako bi glasali za smjenu ministra Sifeta Podžića. Mi smo uvijek spremni za razgovor. Mi nećemo razgovarati samo sa Kristijanom Šmitom”, kazao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon održanog sastanka sa predsjednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, da Republika Srpska ima snagu za samoodrživost, te da će Narodna skupština Srpske u narednim danima donositi odluke koje će vratiti ustavnu poziciju.

Sa Dačićem je razgovarao o međusobnoj saradnji republike Srpske i Srbije. Dodik je kazao da Srbija i Republika Srpska pokazuju da mogu u demokratiji samostalno da upravljaju svojim resursima.

Na pitanje novinara da li će sutra prekinut bojkot u radu Parlamenta, Dodik je kazao:

“Već jednom smo rekli da će sutra doći na sjednicu kako bi glasali za smjenu ministra Sifeta Podžića. Mi smo uvijek spremni za razgovor. Mi nećemo razgovarati samo sa Kristijanom Šmitom”, kazao je Dodik.

Između ostalog, on je istakao da neće razgovarati sa Šmitom sve dok on ne bude relevantan.

“Nema potrebe da prihvatimo imenovanja stranaca. Mi smo jasni. I onda govore da je to grubo što mi radimo, ali grubo je ono što oni rade. Mora se to jednom više zaustaviti. Sve što smo tražili nisu ispunili. Sve prevare i blefovi do blefova. Tražili smo da se reguliše rad Ustavnog suda i dobili smo ništa. Dobili smo Ustavni sud koji donosi da oduzme šume i onda smo mi ti koji nećemo da razgovaramo. Mi hoćemo da razgovaramo ali budite sigurni da ćemo braniti interese Republike Srpske. Ono što je dio naše strategije mi ćemo to učiniti”, istakao je Dodik.

Na samom kraju on je kazao kako će SNSD održati sjednicu na Palama kako bi razgovarali o svojim političkim opredjeljenjima.

Podsjećamo, ranije je donesena odluka da srpski predstavnici u institucijama BiH neće učestvovati u radu i donošenju odluka zbog nametanja odluke o kažnjavanju negiranja genocida u Srebrenici, koju je pred sami odlazak iz BiH donio tadašnji visoki predstavnik Valentin Incko.

(BN/Raport.ba)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.