Vučurević: Vrh PDP-a je kancelarija kolaboracionističko kvinsliškog tipa

Nakon punih 18 godina članstva i desetak godina rukovođenja Gradskim odborom od danas istupam iz Partije demokratskog progresa, izjavio je danas na pres konferenciji Slavko Vučurević, potpredsjednik Partije demokratskog progresa.

Vučurević je napomenuo da je sve krenulo od predizbornog skupa kada je predsjednik PDP-a Branislav Borenović poručio da je Slavka Vučurevića pozdravio Donald Tramp.

„Pozvali smo predsjednika da objasni taj cinični, maliciozni i neljudski čin, nikada se nije odazvao niti je za pet godina ikada posjetio Gradski odbor PDP-a Trebinje“, rekao je Vučurević.

Za pet godina rukovođenja PDP-om od strane Borenovića ova stranka je odstupila od svih izvornih principa PDP-a, kao što su oni u oblasti privrede i zdravstvenog osiguranja, ali i drugih, od svega nije ostalo ništa kaže Vučurević.

„U proteklom periodu rukovodstvo PDP-a je uspjelo da iz ove stranke izbaci 27 doktora nauka i 20 uglednih privrednika, koji su mogli dati ozbiljan doprinos razvoju RS“,kaže Vučurević, napominjući da je on pokušao da dođe do zajedničkog jezika sa rukovodstvom stranke, ali, kako kaže, „nažalost  današnji vrh PDP-a je kancelarija kolaboracionističko kvinsliškog tipa koja je spremna da uradi sve za određenu svotu novaca“. 

Vučurević tvrdi da je traženo od članova PDP-a da blanko potpišu izjave da po 5.000 KM poklanjaju partiji, a da ne daju iz svog džepa, a da će, kako kaže Vučurević, „novac doći sa druge strane“.

„Unutrašnji odnosi, korupcija, kupovanje i lansiranje mandata, podlosti, neznanje, nekompetentnost većeg broja kadrova, doveo je do toga da se PDP urušavao, a ovaj pritisak je dio već dobro poznate kampanje koju su vodili u prošlim vremenima“, rekao je Vučurević.

Prema njegovim riječima partijom rukovode oni koji su imali najgori rezultat, kao što su Borenović i Crnadak, predsjednik i potpredsjednik PDP-a.

„O tome najbolje govori činjenica da za proteklih 20 godina ni Crnadak, ni Borenović, ni počasni potpredsjednik PDP-a Mladen Ivanić nisu smjeli da svoje ime postave na listu za potencijalnog gradonačelnika Banjaluke.

„Radili su na tome da PDP kao politička partija ne raste, već da se čuva partijski sef, a Gradski odbor PDP-a Trebinje nikada nije dobio ni jedan fening od centrale“, napominje Vučurević, ističući da se novac koristio za odlaske na neke evropske kongrese i slično, a to su u stvari bila porodična ljetovanja i zimovanja.

Vučurević tvrdi da je politika vrha PDP-a bila, vrhu ruke do lakata u zlatnicima, a ostala, kako kaže „sirotinja“ po sistemu „od izbora do izbora – nadajte se“.

Izvor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.