Vlada Srpske izdvaja više od 20 miliona KM za nove hotele na Jahorini

Ugostiteljski servis Vlade Republike Srpske u ovoj godini namjerava potrošiti 20,5 miliona maraka, najvećim dijelom za „rajske“ odmore navodne elite na Jahorini, sve to u situaciji kada je ukupni javni dug Republike Srpske 6,4 milijarde maraka, piše portal „Žurnal info“.

Prema pisanju ovog portala, Vlada Republike Srpske u hotela „Rajska dolina“ na Jahorini uložila je 20 miliona KM, a sada u planu ima renoviranje nekadašnjeg doma „Partizan“, koji je u ruiniranom stanju.

Rok za preuzimanje tenderske dokumentacije bio je 15. septembar ove godine, a u obavještenju o nabavci kao predmet ugovora navedeno je „projektovanje, rekonstrukcija i adaptacija postojećeg objekta „Dom Partizan“ i dogradnja novog objekta istih dimenzija, po sistemu „ključ u ruke“, izgradnja internih saobraćajnica , velnes centra i parternog uređenja“, piše „Žurnal“.

Leutar.net Vlada Srpske izdvaja više od 20 miliona KM za nove hotele na Jahorini

Ovaj luksuz Vlade Republike Srpske na Jahorini građane će koštati oko sedam miliona KM.

Takođe, objavljen je tender za projektovanje, nadogradnju i adaptaciju objekta „Paviljon“ u Sportsko-rekreacionom centru na Jahorinu, po sistemu „ključ u ruke“, za šta će sa PDV-om biti potrošeno 6,5 miliona KM.

Prema Planu javnih nabavki i sredstava namijenjenih za budući hotel „Partizan“ i objekat „Paviljon“, uz onih 2,3 miliona KM iz prvobitnog Plana javnih nabavki za 2021. godinu, građane Republike Srpske ovakav luksuz Vlade koštaće više od 20 miliona KM.

I sve to u situaciji kada je ukupni javni dug Republike Srpske 6,4 milijarde maraka, a vlast se dodatno netransparentno zadužuje na međunarodnim berzama da bi održala likvidnost budžeta, piše „Žurnal info“.

Žurnal

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.