Šeranić: Biće otklonjene prepreke i konačno omogućena nabavka kiseonika

Stanje u isporuci kiseonika javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj – jedina je tačka dnevnog reda 22. posebne sjednice Narodne skupštine Srpske koja će biti održana sutra u podne.

U okviru ove tačke na dnevnom redu su i dvije podtačke – Informacija o problemima u vezi s isporukom kiseonika odgovarajućeg kvaliteta i koncentracije propisane za lijek javnim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj u vrijeme vanredne situacije, ali i Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Srpske, a u njemu je ključno – osnivanje republičke Agencije za lijekove i medicinska sredstva.

Time će, potvrdio je za RTRS ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić biti otklonjene administrativne prepreke Agencije za lijekove BiH i konačno omogućena nabavka adekvatnog kiseonika za zdravstvene ustanove u Srpskoj.

– Težnja je bila da i postojeći zakon, koji je upućen u Skupštinu, bude na neki način usaglašen sa direktivama same evropske Komisije, ali i da što manje remeti tržište, kako bismo, prije svega, privrednim subjektima dali mogućnost da normalno funkcionišu i rade, kako bismo obezbijedili sve ono što je potrebno za naše pacijente u nekom narednom periodu – rekao je Šeranić.

Izvor: Srna

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.