POSEBNA SJEDNICA O KISEONIKU Opozicija protiv Prijedloga zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske neće sutra na posebnoj skupštinskoj sjednici podržati Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, po hitnom postupku, jer je materija u nadležnosti parlamenta BiH, izjavio je danas šef Kluba psolanika SDS-a Miladin Stanić.

Činjenica je da se trenutno ne može obezbijediti medicinski kiseonik. Ovaj problem se ne vuče od juče, jer se nikada u Srpskoj nije koristio medicinski, već tehnički kiseonik – tvrdi Stanić.

On je novinarima u Banjaluci nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske rekao da će navedeno zakonsko rješenje osporiti Vijeće narodna i Ustavni sud BiH.

Govoreći o političkoj situaciji u BiH, Stanić je ocijenio da nisu samo Srbi loši momci i da se sve treba rješavati mirno i razgovorom.

Šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Duško Ivić smatra da nadležnosti Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH treba vratiti Republici Srpskoj u skladu sa propisanim procedurama.

– Problem kiseonika za liječenje pacijenata u Republici Srpskoj vladajuća većina želi da zataška. Ovo šitanje moraju rješavati sudovi i tužilaštva – rekao je Ivić.

Šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo kaže da je “Zakon o Agenciji za lijekove na nivo BiH prenio SNSD”.

Narodna skupština Republika Srpska trebalo bi sutra u Banjaluci na posebnoj sjednici da razmatra stanje koje se odnosi na isporuku kiseonika javnim zdravstvenim ustanova u Srpskoj, kao i Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, po hitnom postupku.

Sjednica je zakazna u 12.00 časova.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.