Gasi se poznata fabrika čipsa u Laktašima

LAKTAŠI – Kompanija “PepsiCo” do kraja godine će ugasiti proizvodnju u svojoj fabrici čipsa “Marbo” u Laktašima, potvrđeno je za portal CAPITAL.

Gašenje fabrike čipsa zvanično je potvrđeno iz kompanije “Pepsico” gdje za CAPITAL kažu kako se proizvodnja seli u opštinu Bački Petrovac u Srbiji, te da je riječ o novoj poslovnoj strategiji.

Fabrika “Marbo” biće rekonstruisana u centralni distributivni centar za cijelo tržište Bosne i Hercegovine, dok će fabrika u Magliću (opština Bački Petrovac, Srbija) postati regionalni proizvodni centar kompanije “PepsiCo” za područje Zapadnog Balkana, u čijem sastavu “Marbo” posluje već 13 godina”, kažu oni.

Dodaju kako će preduzeće “Marbo” nastaviti sa prodajom i distribucijom portfolia u BiH, te da će sektori logistike i prodaje, kao i dio drugih administrativnih funkcija ostacti u Laktašima.

Ovakva reorganizacija poslovne strukture će biti završena do kraja 2021. godine”, kažu u “PepsiCo”.

Iako nisu spomenuli kakva je sudbina oko 380 zaposlenih radnika fabrike, jasno je da će mnogi od njih morati da potraže druga radna mjesta s obzirom na to da je za distribuciju potrebno mnogo manje radnika nego u proizvodnji.

Finansijski izvještaji pokazuju kako je “Marbo” u posljednje dvije godine upao u probleme i napravio finansijski minus od 6,5 miliona maraka, iako su, primjera radi, prošle godine imali prihode od nepunih 70 miliona maraka.

CAPITAL: D. Tovilović

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.