Đorđe Joksimović po kom je snimljen film „Otac“ započeo štrajk glađu: Djeca mu nisu još vraćena

Đorđe Joksimović započeo je jutros štrajk glađu ispred Centra za socijalni rad jer, tvrdi, nadležni mu još nisu vratili djecu, pored pravosudne odluke.

U pravosudnoj odluci stoji da mu se vraća starateljstvo nad njegove tri maloljetne kćerke.

Kako je Tanjugu rekao, razlog zbog kog mu djeca nisu vraćena je što Centar za socijalni rad još nije od suda dobio zvanično ovu presudu.

„Ja sam jutros došao kod direktorke Centra za socijalni rad da pitam kada će mi deca biti vraćena, ona mi je rekla da nisu još dobili ništa od suda“, naveo je Joksimović.

On kaže da će ispred Centra štrajkovati glađu dok mu se djeca ne vrate, koliko god to trajalo.

Joksimović je naveo da je donio pravosnažnu presudu koju je dobio, ali da u Centru nisu htjeli da je pogledaju, dok im zvanično ne stigne iz suda.

„Meni je advokat koji me zastupa poslao presudu i mi smo čekali da se to zvanično završi, nisam želeo ništa da objavljujem javno dok presuda ne stigne, da sve bude po zakonu. Znači, dobio sam presudu, a oni mi ne vraćaju decu. Ministar koji je rekao da mi se deca vraćaju treba da stoji iza toga, a ne da nema ingerencije nad svojom institucijom“, dodao je Joksimović.

Direktorka Centra za socijalni rad Kragujevac, Jelena Mitrović, nije željela da daje izjavu za medije, rekavši da je u pitanju porodični slučaj iz kojeg je javnost isključena.

Na pitanje Tanjuga da prokomentariše da li je Centru stigla presuda iz Osnovnog suda, ona je prekinula vezu.

U međuvremenu, Joksimović je obavijestio medije da su ga pripadnici policije legitimisali ispred Centra za socijalni rad i upozorili da ne pravi incidente.

Joksimovićeve kćerke, tri maljoletne djevojčice, trenutno se nalaze kod hranitelja u Kragujevcu, kojima su dodijeljene prije četiri mjeseca, nakon što su premještene iz hraniteljske porodice iz Topole, kod kojih su bile prethodnih godina.

Oca su do sada viđale vikendom

Poslije šest godina, iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju saopšteno je da je nadležni sud donio prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu djece.

Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maljoletne kćerke, a on je pet puta pješačio iz Kragujevca do Beograda, kako bi ponovo apelovao na nadležne organe da mu vrate djecu.

Prema pisanju medija, djeca su mu, oduzeta zbog, kako je ispričao ranije, bolesti njegove žene. Supruga mu je i dalje na liječenju, a Đorđe, koji nije radio u vrijeme kada su mu oduzeta djeca, sada ima stalno zaposlenje i tvrdi da ima uslove da mu djeca budu vraćena.

Izvor: Tanjug

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.