Obustavljena istraga protiv bivšeg direktora “Puteva Republike Srpske”

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv bivšeg v.d. direktora “Puteva Republike Srpske” Nenada Nešića za zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, saznaje Mondo.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv bivšeg v.d. direktora “Puteva Republike Srpske” Nenada Nešića za zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, saznaje Mondo.

Izvještaj protiv Nešića, predsjednika DNS-a, u novembru prošle godine ovom tužilaštvu podnijela je Uprava kriminalističke policije MUP-a RS.

“U pomenutom predmetu donesena je naredba o obustavi istrage protiv Nenada Nešić jer nema dovoljno dokaza da je osumnjičeni počinio navedeno krivično djelo”, potvrđeno nam je u OJT Banjaluka.

Nešić je bio osumnjičen da je navedeno djelo počinio kao vršilac dužnosti direktora “Puteva RS”, a ovu poziciju je napustio – iz zdravstvenih razloga, kako je tada rečeno. 

Do toga je došlo nakon što je Demokratski narodni savez (DNS), na čijem čelu se nalazi, napustio vladajuću koaliciju Republici Srpskoj okupljenu oko SNSD-a.

MUP RS ga je sumnjičio da je od 8. maja 2018. godine do 31. avgusta 2020. godine u svojstvu odgovornog lica, vršioca dužnosti direktora JP „Putevi RS“, kršeći odredbe Zakona o javnim nabavkama, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja i zaključio okvirni sporazum sa privrednim društvom „Prijedorputevi“ a.d. Prijedor i u okviru istog zaključio šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima u Republici Srpskoj.

MUP RS je Nešića sumnjičio da je pribavio imovinsku korist privrednom društvu „Prijedorputevi“ a.d. Prijedor u iznosu od 16.995.385 maraka sa PDV-om.

(Mondo)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.