Na svom koritu

Još je Duško Radović primetio sklonost ljudi da male probleme rešavaju većim. Za razliku od ovih običnih ljudi, naši prvaci (čitaj: Baja&Co) svoje probleme rešavaju tako što nas direktno gurnu u njih. U prošloj nedelji su nam pokazali da bi nam gurnuli i pušku u ruke. Ali, avaj. Rasterali su topovsko meso. Što bi u Hercegovini rekli- ostalo ovo malo đuturuma, niti je to za borbu niti za ustanak. Da su kadri, ne bi trpeli da ih nikogovići predstavljaju i vode.

Ko je pomenuo Sloveniju? Nisam ja za rat, samo kažem da ćemo se kao oni ‘92. boriti da vratimo ono što je naše. A ko se protivi dobiće po nosu.

Ko hoće da zataška afere? Šta ja imam da zataškavam, radim ovde šta mi se ćefne. Kakve, bolan, afere? Pa ja to kupujem i rasprodajem kako mi odgovara. Imam pravo da svoj narod maltretiram kako ja mislim da treba. Uostalom, mogu da radim šta hoću jer oni znaju da im života bez mene nema. Ma, oni su van sebe od sreće što sam im ja zapao, ukratko je javnosti objasnio Baja u svojoj emisiji kod Mata Đakovića koji je za to vreme spavao. Kad se probudio ostalo je tek toliko vremena da mu se zahvali na honoraru.

Osim toga, RTRS je javio i da se deca u Avganistanu kriju pod kamionima u pokretu da bi zaradila a život. Nije obavestio da se našoj deci kezi slična sudbina ukoliko se ovako nastavi.

Patrijarh je i u Americi i u Sarajevu poslao istu poruku: Srbi da čuvaju jedinstvo i kulturu. Zdrav razum nije pominjao. Ni ordenje koje nastavlja da devalvira. Dostojanstvo i ponos, takođe. U Americi je to izlišno, a ovde bespredmetno. Klonuli su i telom i duhom. Prepustili se koroni i “kapu di tuti kapi”.

A on je najavio otcepljenje. Kaže: Svakome svoje korito. Mi smo na svom najjači, samo nek nam vrate vodu i mekinje. Za kukuruz ćemo se snaći jerbo će nam Rusija poslati ispod cene. Isto kao i gas. A Kina će da nam gradi termoelektrane. Pa ćemo struju prodavati Evropi koja će propasti. Sledite mene i ne brinite- na kraju ćemo mi ispasti najpametniji.

“Šteta što taj kraj nećete dočekati, ali ja hoću”, kaže Baja i obećava da će nas osvetiti. Oni koji imaju nešto protiv, mogu da idu odavde, jerbo ne treba da mu idilu kvare. Ovo i nije zemlja po meri svih nego po njegovom kalupu. Evropa nam je na prevaru odvela najbolje, ali je on majstor da i sa ovim škartom koji mu je preostao vlada do kraja njihovih života. Sprema sina da, kao u Azerbejdžanu nasledi oca. Šteta je da propadnu svi ovi projekti kojima se razvijamo toliko da pucamo po šavovima.

Iza njega stoje sve moralne gromade naše političke scene spremne da nas brane do poletanja Vladinog aviona, zlu ne trebalo. Oglasio se i premijer, pa onda i predsednica, biranim rečima da kažu da su za razgovor iako neće ni sa kim da pričaju.

Najglasniji u odbrani su bili poslanica Sanja i savetnik Milan. Nema mesta za optimizam ako je knjiga odbrane spala na ta dva slova, kukala nam majka.

Košarkaši odbijaju da učestvuju u Premijer ligi. Neće da se igraju sa njima jerbo nam je najlepše kad se sami o svom jadu zabavimo. Iz Košarkaškog saveza RS sportski poručuju: „Ovde smo najbolji jer nema konkurencije. Zauvek prvi. Sve zatvori i ugasi“.

(Ne)očekivana podrška stigla je iz Srbije. Vučić je u Raškoj na daljinu branio Kosovo. Zgodno mu je bilo da podigne tenziju i sve predstavi kao zaveru protiv Srba. Jedna zemlja članica Kvinte (neće da kaže koja, pa da ga na muke stave) je sve zakuvala. Na kraju će morati da Kosovo preda, čuj mene proda, a sve da bi sačuvao Srpsku.

Eto, borimo se koliko možemo, samo zbog vas, ali nije lako. Nas vole, ali vas mrze, pa se trudimo da ih odobrovoljimo da se smiluju”, objasnio je Baja odlazeći u Sarajevo da zapeva “ Nema te Alija” jerbo je on raja i voli da zabavlja društvo posebno kad se tužilaštvo postaralo da ne dođe u situaciju da mora da propeva.

Ali, vremena mogu i da se promene. Krhka je stabilnost ovde, sankcije su pred vratima, prošli smo ih jednom, nismo radi da se istorija ponavlja tako brzo preko naše glave.

A kad smo kod već glava ili glavnih, ne zaboravite da je glava italijanske mafije svojevremeno na postelji imao pet biblija, a na duši preko 180 ubistava.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.