Vučić: Velika Britanija stoji iza napada Prištine na Srbe na Kosovu

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Velika Britanija stoji iza nedavnog napada prištinskih specijalaca Rosu na Srbe na sjeveru Kosova i Metohije, pod izgovorom borbe protiv šverca.

„Imam odlične odnose s Velikom Britanijom i uvek ću da ih želim, ali ne dam da me prave budalom. Našli smo im 58 čaura, NATO kalibra 5,56. Iz istog je ubijen Oliver Ivanović. Taj kalibar Srbi sa Kosova i Metohije nemaju“, rekao je Vučić sinoć za TV Prva.

On je rekao da ne može da podnese vrijeđanje inteligencije lažnom pričom o „borbi protiv korupcije i kriminala“, te naglasio da to Priština uvijek radi uz podršku zemalja Kvinte.

Vučić je istakao da će Priština uskoro da proizvede još jednu akciju nalik onoj 13. oktobra, ali da će tada jedinice poslati u neko albansko mjesto kako bi se opravdali i rekli da je to borba protiv korupcije i kriminala.

Vučić je naglasio da Zajednica srpskih opština mora biti stvorena, jer je tako ugovoreno Briselskim sporazumom, kao i da Srbi moraju da izađu i na sutrašnje lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, te ponovio da se pogrom nad Srbima na Kosovu neće desiti kao 2004. godine.

Govoreći o krizi po pitanju gasa i struje, Vučić je rekao da „živ nije“ do susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom koji je zakazan za 25. novembar.

On je naveo da će Srbija do Nove godine potrošiti zalihe gasa i da je susret s Putinom od ključne važnosti, kojeg će, kako je naveo, zamoliti da cijene gasa za Srbiju ostanu iste još nekoliko mjeseci.

„Prvi put ću da kažem šta su nam Rusi ponudili. Ja sam rekao da mi to ne možemo da platimo. Rusi su rekli uzmite 70 odsto berzanske cene i 30 odsto naftnu formulu po sadašnjim cenama, a to je 790 dolara umesto 270. Mi sada plaćamo 100 odsto po naftnoj formuli“, rekao je Vučić i ponovio da će Srbija, po potrebi, dobijati struju od Republike Srpske, koju će kasnije vraćati.

Kada je riječ o prisluškivanju, Vučić je rekao da je postojala grupa ljudi iz MUP-a koja je nedvosmisleno radila na prikupljanju obavještajnih podataka o njemu i njegovoj porodici, da je u sve to nesumnjivo bio umiješan i inostrani faktor, a sve s ciljem kako bi ga sklonili sa vlasti.

Na pitanje da li je ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović, koji je tada bio ministar policije, među onima koji su željeli da ga sklone sa vlasti i zašto je onda još u Vladi, Vučić je rekao da nema dokaze da je Stefanović to radio, kao i da će ako je za nešto kriv ići u zatvor.

Što se tiče borbe protiv virusa kovid 19, on je najavio da će Krizni štab sutra razgovarati o kovid propusnicama i da će onda biti donesena odluka.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.