Vraćaju kćerke Đorđu po kom je snimljen film „Otac“

Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca, ocu tri kćerke po kojem je snimljen film „Otac“ maljoletna djeca biće vraćena.

Kako navode iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, nadležni sud donio je prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu djece Joksimović.

„Takva odluka uticaće i na rad organa starateljstva kad je reč o daljoj zaštiti dece. To znači da će po pravosnažnosti presude, deca iz hraniteljske porodice biti data ocu na dalje staranje“, navode iz Ministarstva.

Kako dodaju, starateljstvo organa starateljstva nad djecom na ovaj način biće okončano.

Podsjetimo, Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maljoletne kćerke, a on je pet puta pješačio iz Kragujevca do Beograda, kako bi ponovo apelovao na nadležne organe da mu vrate djecu.

Djeca su mu, podsjetimo, oduzeta zbog, kako je ispričao ranije, bolesti njegove žene. Supruga mu je i dalje na liječenju, a Đorđe, koji nije radio u vrijeme kada su mu oduzeta djeca, sada ima stalno zaposlenje, a kako tvrdi, već duže vrijeme ima i sve uslove da mu kćerkice budu vraćene.

Još jedan od uslova koje je morao da ispuni bila je i obavezna škola za roditeljstvo Centra za porodični smještaj u Kragujevcu, koju je uspješno završio, prenosi Telegraf.

Joksimović je u međuvremenu djecu mogao da viđa svakog vikenda, od subote u 11 časova do nedjelje u 18 sati.

Izvor: Nezavisne / Tanjug

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.