Pripadnici “Levijatana” krenuli na KiM, ali su vraćeni s prelaza: Nisu imali PCR testove…

Dan posle incidenata na severu Kosova i Metohije – odnosno u severnom delu Kosovske Mitrovice, Zvečanu i Zubinom potoku – a nakon akcije interventne jedinice kososvske policije, situacija je mirna, ali i napeta.

Na Kosovo i Metohiju su se uputili i pripadnici desničarskog Pokreta “Levijatan”, prema rečima Pavla Bihalija, jednog od članova pokreta.

Međutim, kako Bihali ističe u video objavi koja kruži društvenim mrežama, vraćeni su s administrativnog prelaza Brnjak jer nisu imali PCR testove.

“Na sever pokrajine Kosovo i Metohija se može preći samo peške. Sve je i dalje blokirano. Jedno upozorenje za sve koji su se osmelili da odu na KiM. Bez PCR testa ema šanse ni da priđete”, ispričao je Bihali.

Podsetimo, u jučerašnjim sukobima je povređeno više civila, dok je Srbin koji je ranjen u sukobima policije i građana u Zvečanu stabilno i van životne opasnosti, ali i dalje u teškom stanju.

Incidenti su započeli kada su pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine u sredu ujutru zatvorili više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima, kako bi, kako su saopštili, sprečili krijumčarenje robe.

Stanovnici na severu Kosmeta su reagovali i kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske raskrsince i ulice. Policija je u toku akcije pokušala da rastera blokade u severnom delu Mitrovice i okupljenje građana srpske nacionalnosti suzavcima i šok bombama, a deo okupljenih građana je uzvratio kamenicama. Ubrzo je došlo i do pucnjave i upotrebe vatrenog oružja.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.