Ambasadori Kvinte pozvali zvaničnike Republike Srpske

Ambasadori zemalja Kvinte će imati sastanak sa zvaničnicima Republike Srpske.

Ambasadori zemalja Kvinte će imati sastanak sa zvaničnicima Republike Srpske.

Kako saznaje portal Klix, ambasadori su na sastanak pozvali predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, premijera Radovana Viškovića i predsjednika Narodne skupštine  Nedeljka Čubrilovića.

Sastanku će prisustvovati ambasadori SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i Evropske unije.

Nije poznato da li je na taj sastanak pozvan član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je u posljednje vrijeme u javnosti preuzeo sve te funkcije, jer govori šta će da rade i koje odluke i zakone će donijeti Vlada i Narodna skupština Republike Srpske, a često govori i o tome kojim putem će ići Republika Srpska.

Podsjetimo da je Dodik najavio formiranje samostalne Republike Srpske i povlačenje saglasnosti u NSRS na Oružane snage BiH i formiranje Vojske Republike Srpske.

Najavio je da će u Republici Srpskoj biti proglašeni ništavni zakoni o Sudu i Tužilaštvu BiH, UIO, te SIPI i OBA nakon čega bi Republika Srpska trebala da formira svoju obavještajnu strukturu…

Zanimljivo je da je u prenošenju tih entitetskih nadležnosti na nivo BiH aktivno u ranijem periodu učestvovao upravo Dodik i njegovi poslanici iz SNSD-a. 

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.