Šta nas sve snađe u zadnjih mjesec dana, a šta nas sve čeka, kukala nam majka…

Zamislite da smo kompjuteri i da radimo na principu vještačke inteligencije. Koji su to MHz procesora, koji su to Gb radne memorije, koji je to Hard Disk koji može primiti toliko informacija koliko smo primili mi mali u BiH, RS-u, regionu, u zadnjih mjesec dana.
Nećemo pominjati kovid šatore, stanove u Beču, Beogradu, Moskvi, pare od Telekoma… Inckov zakon, počećemo od Zeljkovića, da ga uzmemo za neku referentnu tačku.

Opšti haos, anarhija, korupcija, bezobrazluk, gradacija čelnih ljudi zdravstvenih institucija koji su poželjeli da se obogate na ovoj nesreći koja nas je zadesila. Razmišljaš kako su mogli na nama zarađivati.

Onda nam se desi afera sa kiseonikom. Tek tih jada, je li ovaj – onaj, zdrav – nezdrav, skretanje sa teme, jeste – nije. Svaki dan po 40 raznih kombinacija… Korona hara, jesi li vakcinisan, nisi, kako zašto? Ovi glupi, da nisu ovi drugi? Ko je glup?

Pa protesti u Banjoj Luci. Onome zvižde, on nešto srbuje, onaj skandira trećem u sred svog govora jer ga niko ne sluša. Pa bilo dvije, tri, deset, dvadest hiljada… pa, hahaha koliko vas je, nas je na Kozari bilo više. Nije – jeste. Afera kiseonik se nastavlja, Zeljkovića ponovo sve ispituju. Korona hara, jesi li vakcinisan, nisi, kako zašto. Sve je više mrtvih. Ovi glupi, da nisu ovi drugi?

Onaj povraća, slika se go, napali ga crnom magijom. Vratiće se kao feniks. Ode Kurc, nema više šala sa izgovorom njegovog prezimena.

Kreće nova samostalnost unutar stare cjelovitosti. Mi podržavamo zakone, ali ove nove odluke ne prihvatamo. Vraćamo se na fabrička podešavanja. Nećemo rat, ali ćemo se braniti. Javlja se onaj drugi, mi smo za mir, ali ne može to tako. Žao bi mi bilo da šaljem momke u rat, ali jbg, ako bude moralo. Pa Kosovo. Korona, broj mrtvih, QR kodovi, Pfizer, Astra, Sputnik, Kinezi ne valjaju.

Njegova djeca zamalo u gubitku, ali srećom dobro rodile jabuke. Šljiva ove godine loše rodila. Jbg!

Jutros Mitrovica, ranjen momak, Vučić će braniti svoj narod. Čekaju nas teški dani, prije proljeća gase Srpsku, rekao mu jedan moćan, ali neće da kaže koji…

U svemu tome pokušavamo živiti nešto što liči na život: počela djeci škola, vrtići, maske, poskupilo ulje, hrana, nema piletine, ode benzin, a uskoro će i struja…

Na koliko mjesta sam još trebao dodati tri tačke, ko zna šta sam sve izostavio…

A vi, kako ste? Ja sam na ivici da ovo više ne mogu trpiti… Moj procesor slabo ovo može obraditi, radne memorije sve više treba, a HDD je sve puniji, nešto se mora brisati.

Format C:

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.