Dodik tvrdi: Nemam firme, da nije jabuka moja djeca bi bila u gubitku

– Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je previše laži i podvala koje se iznose proteklih dana o njegovoj porodici, te naglasio da pod punom odgovornošću tvrdi da na svoje ime nema registrovanu nijednu firmu, a da su poslovi kojim se bave njegova djeca zakoniti i da uredno polaćaju poreze i doprinose.

„Milorad Dodik nema nijednu firmu, niti to ima moja supruga“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci i dodao da se stalno pokušava nešto indukovati u javnosti što nema veze sa istinom.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, naveo je da su njegova kćerka i sin, odrasli ljudi koji su završili fakultete i formirali svoje porodice, da oni rade, bore se i da je to njihovo pravo.

„Oni imaju pravo na to. Da su zaposleni u državnoj upravi ne bi opstao od priča o nepotizmu, od prigovora te vrste. Ako nešto rade, onda je i to problem“, kaže Dodik.

Dodik je istakao da je njemu kao čovjeku na visokoj funkciji važno da ti njihovi poslovi budu zakoniti i da se prema državi plaćaju porezi i doprinosi, te naglasio da nema nijednog zapisnika koji može da kaže da je to ugroženo ili da se to ne radi.

„Ja sam ponosan na to“, dodao je Dodik.

Dodik je naveo da sam ima samo neki udio u Кošarkaškom klubu „Igokea“, pošto je u tom klubu igrao košarku.

„Nas 50 je formiralo КК `Igokea`. Taj klub uvijek traži više angažovanja nego što možete imati neke koristi od njega, osim velike pobjede koju ostvarimo ponekad, pa i ove posljednje protiv `Zvezde`, a imamo namjeru pobijediti i `Partizan` tako da se ovi partizanovci ne vesele uzalud“, kaže Dodik.

On je ponovio da su njegova djeca ozbiljni, porodični i radno sposobni ljudi, te da sve priče koje im se žele napakovati nisu tačne.

Dodik je rekao da njegova kćerka i sin imaju zajedničku firmu koja se zove „Global liberti“, koja je u prošloj godini imala prihod od 170.000 КM, te ostvarila dobit od 93.000 КM.

„U Laktašima postoji `Agrovoće`, to je poznata firma sa odjeljenjem koje se bavi destiliranjem pića i ta firma pravi djedovu rakiju i neke druge rakije i pića. Ovo je možda prilika da mi neko prigovori da nešto propagiram, što nije tačno, samo želim da kažem čime se bavimo“, naveo je on.

Prema njegovim riječima, ta firma ukupno je u prošloj godini imala 572.000 КM promet i ostvarila 58.000 КM dobiti.

„Znači ukupno, proizvodnja voća, tamo postoji voćnjak od sto hektara koji je manjim dijelom u vlasništvu određenih ljudi, jedan dio iz moje porodice, ali najveći dio je koncesije koje su uređene i za koje se plaća koncesiona naknada redovno“, precizrao je Dodik.

Dodik je naglasio da je provjerio i da se sve obaveze plaćaju uredno, nema nikakvih zaostataka, plate i doprinosi se isplaćuju u cjelosti, što se može provjeriti, te da nema špekulacija.

On je naveo da su dva restorana koja drže njegova kćerka i sin – „Agape“, jedan u „Boski“, a jedan u „Delti“, u zakupljenom prostoru, u ovoj godini i prošloj manifestovali gubitak.

„U ovoj godini imaju gubitak od 55.000 КM, vjerovatno zbog pandemije i mnogo čega drugog“, dodao je on.

Prema Dodikovim riječima, od 55 radnika tu nije otpušten nijedan i svi dobijaju plate iz ovih nekih drugih poslova kao što je „Agrodestil“ ili „Agrovoće“, gdje se ostvaruje dobit.

„Moj sin ima 50 posto učešća u `Agrofrut eko`, firma koja se nalazi u Podgradcima, koja ima voćnjak jabuka i opšte je poznato da se moja porodica bavi poljoprivredom, što je teško. Pitajte voćare, da vidite kako to izgleda“, rekao je Dodik.

On je naveo da je prošla godina bila uspješna, da je ostvaren prihod od 1,6 milion КM, a dobiti od 490.000 КM.

„Ova godina je bila sušna, na primjer voćnjak gdje su šljive nije moglo da se ubere ni 100 kilograma šljive jer nije bilo nijedne“, ističe on.

Dodik je naveo i da njegova majka drži prodavnicu robe široke potrošnje u selu Mrčevci, gdje ona živi i da je to nasljeđe njegovog pokojnog oca.

„Ta prodavnica napravi godišnje oko 100.000 КM prometa. Više se drži kao sjećanje na mog oca koji je to dugo godina držao, nego što to daje neku dobit“, dodao je Dodik.

Dodik je poručio da on nije odgovoran za porodicu ni svoje sestre, ni bilo koga drugog, niti za razne podvale.

„Neka svako radi ono što misli, jedino su relevantne registracije, jedino je relevantan sud, koji može da govori istinu o svemu tome, a ja sa punom odgovornošću govorim upravo ovo“, rekao je Dodik. 

(Srna)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.