Zeljković „propjevao“, Đajić bi mogao biti sledeći?

Afera sa korona ugovorima zbog koje je uhapšen direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković „zakačila“ je i direktora UKC RS Vladu Đajića, nakon iskaza koji je Zeljković dao pred Specijalnim tužilaštvom.

Kako BN saznaje, Zeljković je saslušan prošle sedmice u proširenju istrage koju Specijalno tužilaštvo vodi u predmetu spornih nabavki za vrijeme korone.

Na teret mu se stavlja da je protivzakonito izvršio nabavku 28 termalnih kamera za detektovanje tjelesne temperature, te da su iste plaćene po mnogo većim cijenama u odnosu na cijene na tržištu. 

Zeljković je, prema našem izvoru, otkrio da je imao „poziv“ od direktora UKC-a Vlade Đajića, koji mu je rekao da mu „ljudi umiru“ i da mora odmah da nabavi kamere od 700.000 km i to od firme A.R.M.S. Sistemi kod Vladimira Vuletića.

Listing Zeljkovićevog telefona je potvrdio da se desio poziv od Đajića, a potvrdeno je i da je vlasnik A.R.M.S. Sistemi Vuletić došao na sastanak kod Zeljkovića, gdje je pred svjedocima izjavio da ima dogovoren sastanak kod Zeljkovića po dogovoru sa Vladom Đajićem.

Od 28 kupljenih kamera, ugrađene su samo dvije, a vlasnik firme ARMS Vladimir Vuletić ima koronu i zbog tog još uvijek nije u pritvoru, ali se očekuje i njegov iskaz koji bi mogao baciti dodatno svjetlo na čitavu aferu i kriminalne radnje. 

Zbog novih detalja u istrazi oko termalnih kamera, ali i zbog istrage Tužilaštva RS oko afere „kiseonik“ koja trese Republiku Srpsku i region, Đajić je pod ogromnim pritiskom, a, kako kažu naši izvori u UKC RS, zbog njegove nervoze i panike ispaštaju i zaposleni i pacijenti u ovoj ustanovi.

Prema nezvaničnim informacijama, ovo nisu i jedini problemi direktora UKC RS, jer je već upozoren da se našao na radaru nekoliko bezbjednosnih službi iz okruženja, koje su ga dokumentovale kao kontakt licima i grupama sklonim vršenju teških krivičnih djela, a pod lupom je i njegovo lično nesrazmjerno bogaćenje u posljednjih nekoliko godina. 

(BN Foto:Avaz)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.