Slavko Vučurević nije dao saglasnost za posebnu sjednicu Skupštine Grada Trebinja oko kiseonika

Odbornici opozicije u Skupštini grada Trebinja pripremili su zahtjev za održavanje Prve vanredne sjednice Skupštine grada Trebinja sa jednom tačkom dnevnog reda – Izvještaj o radu i stanju u Domu zdravlja Trebinje i Opštoj bolnici Trebinje za vrijeme pandemije korona virusa i informacija o posljedicama nezakonitog korištenja industrijskog, tehničkog umjesto medicinskog kiseonika u liječenju pacijenata.

U obrazloženju Zatjeva navode se poražavajući podaci o stoprocentnoj smrtnosti na invanzivnom respiratoru u trebinjskoj bolnici, te nezakonito nabavljanje kiseonika.

Da bi se sjednica održala i da bi se raspravljalo o jednoj od najznačajnijih tema koja se tiče zdravlja građana Trebinja potrebna je jedna trećina od ukupnog broja odbornika, odnosno pristanak svih opozicionih odbornika u Skupštini Grada, međutim, kako nezvanično saznajemo, odbornik PDP-a Slavko Vučurević odbio je dati svoj pristanak za održavanje sjednice ukoliko ne ostane na čelu Gradskog odbora ove stranke.

Prema pisanju BN portala, na čelu trebinjskoj PDP-a zamijeniće ga dr Saša Borjan, takođe odbornik u klubu „HNP – PDP“ u Skupštini grada Trebinja. Bez Vučurevićeve saglasnosti ne postoji dovoljan broj odbornika kako bi se sazvala sjednica, pa će odbornici opozicije potpise tražiti od kolega iz vladajuće koalicije, kojih u skupštinskim klupama ima 19.

Nezvanično saznajemo da je prvi „problem“ oko Vučurevićeve saglasnosti za zakazivanje Prve posebne sjednice bio to što je inicijativa potekla od kluba odbornika „Za pravdu i red“, odnosno zamjenika šefa kluba Nebojše Milišića, koji je to prošle sedmice najavio na konferenciji za medije. Najbrojniji opozicioni klub pristao je na to da u potpisnicima zahtjeva Slavko Vučurević sa svojim klubom bude na čelu, potom klub odbornika „SDS“ , te na kraju „Za pravdu i red“, ali nove okolnosti i eventualno razrješenje Vučurevića sa funkcije predsjednika GO PDP Trebinje mogle bi staviti tačku na ovu priču.

Klubovi odbornika „Za pravdu i red“ , „SDS“, te „HNP – PDP“ uz Zahtjev koji će biti predat, ukoliko se prikupi dovoljan broj potpisa,predložili su da se donese Zaključak kojim: „Skupština grada Trebinja traži od Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju i Policijske uprave Trebinje da ispitaju sve okolnosti i utvrde kakve su posljedice i ko je odgovoran što je nezakonito korišten tehnički kiseonik umjesto medicinskog i time narušeno zdravlje pacijenata, da se zbog kršenja Zakona procesuiraju odgovorni i da odmah podnesu ostavke ili budu smijenjeni direktor Doma zdravlja i Opšte bolnice u Trebinju.“

Autor: Sanja Vasković / Spin Info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.