Radnik sjekirom demolirao Audi: mislio da je šefov, uništio pogrešan automobil (Foto)

Podignuta je optužnica protiv Elvisa (44) koji je u junu u Bračunovoj ulici u Zagrebu sjekirom demolirao skupocjenu limuzinu, automobil Audi A8 3.0 TDI Quattro u vlasništvu preduzeća Good and fast.

Prema optužnici, on je “sjekirom dužine oštrice 20 centimetara udarao po tom automobilu te razbio stakla, panoramski krov i udubio lim sa svih strana Audija te je time počinio kazneno djelo protiv imovine – oštećenjem tuđe stvari”. Tužitelji za njega traže 10 mjeseci uslovnog zatvora.

Leutar.net Radnik sjekirom demolirao Audi: mislio da je šefov, uništio pogrešan automobil (Foto)

Elvis je policiji odmah priznao nedjelo te je rekao kao je to učinio jer mu vlasnik firme i automobila duguje više plata koje mu ne želi isplatiti. No, tokom istrage ispostavilo se kako se nesretni Elvis iskalio na automobilu drugog vlasnika koji je ni kriv ni dužan za njegove nevolje.

Leutar.net Radnik sjekirom demolirao Audi: mislio da je šefov, uništio pogrešan automobil (Foto)

Ogorčeni radnik sa sjekirom, dakle, uništio je pogrešan Audi.

“Pozvan na kaznenu odgovornost, okrivljenik je priznao čin ovog kaznenog djela te je uvodno detaljno elaborirao o svom neriješenom imovinsko-pravnom odnosu sa izvjesnim Alenom B. u smislu opisivanja motivacije te je bio uvjeren da se radi o automobilu Alena B.”, tumače u državnom odvjetništvu.

Izvor: Danica.hr

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.