Bolnica u Doboju i dalje nabavlja tehnički kiseonik od TGP-a!

Prije samo četiri dana, odnosno 4. oktobra JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj donijela je odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku kiseonika.

Nakon što je otkriveno da su sve bolnice u Republici Srpskoj, te neke u FBiH kupovale medicinski kiseonik od firmi koje mogu isporučivati samo tehnički kiseonik i koje nisu upisane u registar proizvođača lijekova, što je obaveza za sve one koji se bave ovim poslom, bolnica u Doboju je nastavila sa istom praksom.

Leutar.net Bolnica u Doboju i dalje nabavlja tehnički kiseonik od TGP-a!

Cijena ove nabavke iznosi preko 450.000 KM, a dobavljač je firma „Tehnogas-Kakmuž“ iz Petrova koja prodaje isti onaj kiseonik zbog kojeg je zabranjen rad „TGT Tehnogasu“ iz Laktaša, čiji je direktor Stanislav Čađo i koja je medicinskim kiseonikom snabdijevala Univerzitetski klinički centar u Banjaluci. 

Inače, „Tehnogas – Kakmuž“ je isto kao i „TGT Tehnogas“ dio grupacije italijanske kompanije „Sol group“ koja je jedan od vodećih proizvođača kiseonika u Evropi. Što znači, da ove dvije firme uvoze isti kiseonik u BiH i prodaju ga bolnicama u RS. S tim, da je samo jednoj firmi zabranjen promet nakon izbijanja afere „Kiseonik“, dok druga, sudeći prema odluci bolnice Doboj nesmetano nastavlja ne nelegalan način da isporučuje kiseonik. 

(Buka Foto:Ilustracija) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.