U Banjaluci danas „Porodična šetnja“ i predstavljanje novih mjera pronatalitetne politike

Članovi Udruženja porodica sa četvoro i više djece „Četiri plus“ zajedno sa Gradom, danas u centru Banjaluke, organizovali prvu „Porodičnu šetnju“ nakon koje se predstavljene nove mjere pronatalitetne politike i pomoći porodiljama.

Simbolično, velika šetnja je počeka u 11 časova i 55 minuta, a kretala se od Narodnog pozorišta Republike Srpske pa sve do govornice na Trgu Кrajine.

Zbog loših vremenskih uslova, druženje je nastavljeno u Domu omladine.

„Mališane, ali i njihove roditelje očekuje bogat prateći program – zabavljaće ih Fazonko, Dječiji hor „Vrapčići“, imaće priliku da se druže sa maskotama i još mnogo toga“, navodi se u saopštenju organizatora.

Pres konferencija zakazana je nakon šetnje u Domu omladine, kada će gradonačelnik Draško Stanivuković, saopštiti detalje oko pomoći porodoljama i nove mjere pronatalitetne politike.

Grad Banjaluka će svim porodiljama koje su postale majke od 1. januara ove godine, i za one koje će se u ulozi majke ostvariti do kraja godine za prvo djete dati 250 KM na dan rođenja djeteta i njegov prvi rođendan.

Za prvo i drugo dijete 250 KM, za treće 350.

Isto važi i za majke koje su dobile drugo dijete.

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da je za treće djete taj iznos 350 KM, a za četvoro ili peto dijete majke će dobiti 1.000 KM nakon rođenja i za prvi rođendan isti iznos.

Oko 2.000 porodica biće ovim obuhvaćeno.“

Od 21.10. porodilje mogu da se prijave i odmah kreće isplata. Za ove namjene grad izdvaja oko 1,2 miliona maraka“, rekao je Stanivuković.

Buka / Srpska info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.