Izetbegović: Mi moramo povući poteze, bio bi grijeh mlade poslati u rovove

Nadam se da ćemo biti dovoljno pametni da izbjegnemo rat, bio bi grijeh poslati mlade u rovove, kazao je, između ostalog, prvi čovjek SDA Bakir Izetbegović tokom gostovanja na Radiju BIR.

Izetbegović je kazao da Dodik nastupa ‘drsko i hrabro’ i da baca ‘dimne bombice’. Poručio je da ‘mi trebamo povlačiti naše poteze‘.

“Ovaj put je zadao 2030. godinu kao plan za cjepanje Bosne i Hercegovine, faktički za završetak onoga što su krenuli Krajišnik i Karadžić. Mi treba da povlačimo naše poteze”, kazao je prvi čovjek SDA.

Kaže da je rat sastavni dio historije, ‘ali da bi bio grijeh poslati mlade u rovove’.

“Život se sastoji i od življenja i od umiranja, ratovi su dijelovi historije, ali ja se nadam da ćemo svi biti dovoljno pametni da takav scenario izbjegnemo. Zaista bi to bio grijeh u odnosu na jednu mladu generaciju koje nema dovoljno u BiH, koja treba da zaradi sebi i staroj generaciji penzije, uvesti ih u rovove, da se tuku oko prostora kojeg ima previše, čitavi su gradovi iselili s Balkana”, rekao je Izetbegović.

Dodao je ‘da se Dodiku jasno mora reći da više ovako neće moći’.

Izvor: Radiosarajevo.ba

1 Komentar

  1. Ma da a dosad su malo griješni sva trojica pa bi ih taj novi grijeh baš pogodio. Prije će biti da ne smiju podijeliti puške jer nisu sigurni da ih ne okrenu na njih

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.