Istraga o aferi „korona“ vodi i do Vica Zeljkovića

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ na području Doboja vrše pretrese lokacije koju koristi lice čiji su inicijali M.G, kao i lokacije u Banjaluci koju koristi lice V.V, kao i firme čiji je direktor.

Iz MUP-a je saopšteno da se pretresi obavljaju u okviru istrage koja se odnosi na javne nabavke medicinske zaštitne opreme Bolnici „Sveti apostol Luka“ u Doboju, kao i druge medicinske opreme koju je nabavljao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u prošloj godini.

Pretresi se vrše prema naredbi Okružnog suda Banjaluka, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Kako nezvanično saznaje BN, istraga o aferi „korona“ vodi i do Vica Zeljkovića koji je predsjednik FS BiH.

Prema tim informacijama, Zeljković, koji je sestrić člana Predsjendištva BiH, se povezuje sa tri pravna subjekta koja je snadbjevala zdravstvene ustanove u vrijeme pandemije. Dio istrage će voditi Tužilaštvo BiH. 

Kako saznajemo, Zeljković se ne nalazi u Banjaluci, a u firmama su rekli da je otišao na utakmicu sa reprezentacijom BiH.

Podsjetimo da je bivši direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković ranije uhapšen zbog nabavke medicinske opreme u vrijeme pandemije.

(BN/Srna Foto:Ilustracija) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.