Brnabić – Ponosna sam što Srbija ima ekonomsku moć da investira u aerodrom u Trebinju

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je nadu da će izgradnja aerodroma Trebinje početi naredne godine i istakla da je ponosna što Srbija ima ekonomsku moć da investira u takav projekat.

Brnabićeva je izjavila novinarima u Mostaru da je trenutno u fazi završetak eksproprijacije, a da slijedi izrada projektno-tehničke dokumentacije.

Leutar.net Brnabić - Ponosna sam što Srbija ima ekonomsku moć da investira u aerodrom u Trebinju

– To je već počelo i nadam se da ćemo 2022. krenuti da gradimo aerodrom. Ja sam očekivala da to uradimo već 2021, ali sve nas je malo usporila pandemija korona virusa tako da je sve išlo sporije, ali tu smo, ulažemo, izdvojili smo znatna sredstva iz budžeta za 2021. godinu. Izdvajamo sada budžetom za 2022. dodatna sredstva i nastavljamo sa tim projektom – naglasila je Brnabićeva.

Odgovarajaći na pitanje novinara da postoje nagađanja da bi to mogao biti vojni aerodrom, Brnabićeva je rekla da nikada do sada nije čula da bi mogao biti vojni aerodrom niti bilo kakvo nagađanje.

Brnabićeva smatra da je taj aerodrom u korist svima i da je projekat od regionalnog značaja.

– On je važan za Trebinje, a samim tim je važan i za Republiku Srpsku. Važan je za BiH kao još jedan aerodrom, a ja ga vidim kao važnog i od velike koristi za Hrvatsku, zato što će pomoći da dodatni turisti dolaze u Dubrovnik i na hrvatsku obalu – naglasila je Brnabićeva.

Ona je dodala da je ponosna i da joj je drago što Srbija ima ekonomsku moć i ekonomsku snagu da investira u takav projekat.

Izvor: SRNA

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.