Vlada RS podnijela prijavu protiv Draška Stanivukovića

Vlada Republike Srpske uputila je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banje Luke i komandanta Štaba za vanredne situacije Grada Banje Luke.

Prijava je upućena zbog postojanja osnove sumnje da je izvršio djelo protiv zdravlja ljudi iz člana 195. К. zakonika Republike Srpske naslova – Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U prijavi se, između ostalog, navodi da je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, koji je ujedno i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, duži vremenski period, počev od 24. do 30. septembra 2021. godine, koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH kako bi prouzrokovao paniku i strah i neizvjesnost kod stanovništa Republike Srpske iznoseći lažne i neistinite tvrdnje, te posebno iznoseći neistinite navode da se na UКC Republike Srpske, kao i drugim zdravstvenim ustanovama – bolnicama na teritoriji Republike Srpske, pacijentima oboljelim od zarazne bolesti – Кovid 19, koji je već odnio nebrojeni broj života, daje industrijski kiseonik umjesto medicinskog kiseonika.

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.