Nove UVEĆANE septembarske penzije, od januara još jedno NEVJEROVATNO novo povećanje

Fond za PIO Republike Srpske obračunao je uvećanu za dva odsto u odnosu na prethodni mjesec septembarsku penziju za 272.000 korisnika prava.

Iz Fonda podsjećaju da je za ovo povećanje penzija Vlada Srpske u budžetu obezbijedila dodatnih 2,1 milion KM mjesečno, odnosno preko 26 miliona KM na godišnjem nivou.

Pored redovnog godišnjeg usklađivanja penzija u januaru ove godine od 2,14 odsto, Vlada je donijela i dvije odluke o vanrednom povećanju penzija u prvih devet mjeseci ove godine, podsjećaju iz Fonda PIO.

Dodaju da je prvo vanredno povećanje od 0,86 odsto izvršeno u januaru, a drugo u septembru ove godine od dva odsto.

Ovim posljednjim povećanjem, penzije svih korisnika prava nominalno su povećane za pet odsto, a efektivno ili stvarno za 5,08 odsto, ističe se u saopštenju.

Svi korisnici prava, bilo da svoje penzije primaju preko banke ili putem pošte, u narednih desetak dana, odnosno po već ustaljenom datumu isplate, raspolagaće na svojim računima ili penzijskom čeku sa uvećanom septembarskom penzijom, navode iz Fonda PIO.

Iz Fonda ističu da, nakon septembarskog vanrednog povećanja od dva odsto, od januara naredne godine slijedi novo povećanje redovnim godišnjim usklađivanjem penzija prilikom obračuna i isplate januarske penzije.

Izvor: RTRS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.