Iz UKC Srpske poručuju da kuhinja nisu samo lonci, nego i ljudi

Kuhinja jesu lonci i šporeti. Ali, kuhinja su i ljudi. Ovi ljudi, dobri i pošteni radnici, oni hrane naše pacijente, pripremaju više od tri hiljade obroka dnevno. Svaki dan.

To su poručili iz Univerzitetskog kliničkog centra RS, naglasivši da ti ljudi nemaju subote i nedjelje, nemaju praznike, rade od jutra do mraka, 365 dana u godini.

– Opremu i prostor kuhinje naši zaposleni predano i sa pažnjom održavaju na visokom nivou čistoće i higijene. Zato ih je izjava gradonačelnika Stanivukovića ljudski povrijedila. Obroke osmišljavaju stručnjaci, nutricionisti zaposleni u našoj bolnici koji vode brigu da ne samo kvalitetan, već i najzdraviji obrok bude poslužen našim pacijentima, zavisno od njihove bolesti i zdravstvenog stanja u kojem se nalaze kako bi im pomogli na putu izlječenja i oporavka – naglasavaju u UKC RS.

Dodaju da je prioritet Uprave UKC Republike Srpske sveobuhvatna rekonstrukcija koju naša ustanova doživljava posljednjih godina.

– Pored obnavljanja i opremanja bolničkih odjela nismo zaboravili ni Tehničko-ekonomski blok čiji je važan dio bolnička kuhinja. Ona isto zahtijeva obnovu. Ovaj  proces započeo je 2016. godine i bio praćen izuzetno kompleksnim usaglašavanjem tenderske dokumentacije. Očekujemo u što skorijem roku datum raspisivanja tendera. Mi smo odlučili i, evo dokazujemo, da hoćemo da ostvarimo da naši vrijedni radnici rade u savremenim uslovima, na modernoj opremi po evropskim standardima u 21. vijeku kakvu zaslužuje ova ustanova, grad Banjaluka, Republika Srpska i svi njeni stanovnici. Draško Stanivuković sve to jako dobro zna, ovo je bilo krajnje nepošteno – poručuju iz UKC RS.

Izvor: ssrpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.