Objavljeni rezultati analize kiseonika iz UKC RS

Rezultati analize kisika koji su uzeti za analizu iz UKC RS i bolnice Mladen Stojnović u Prijedoru su potpuno uredni – na UKCRS čistoća 99,93, a u Prijedoru 99,96 posto.

Rekao je ovo na konferenciji za novinare predsjednik Vlade Republike Srpske, radovan Višković.

„Referentna ustanova je izvršila analizu kiseonika. Uzorak koji je uzet u UKC RS je pokazao da je čistoća kiseonika 99,80. Ovo u prevodu znači da je puno bolje nego što je Zakonom propisano“, istakao je Višković.

„Odgovorno tvrdim kao predsjednik vlade da sve što je spinovano, sada pada u vodu. Očekivali ste da RS ostane bez kisika i tako ugrozi živote pacijenata, ali to nećete dobiti i nećemo vam to omogučiti“, dodao je.

On je najavio krivične prijave protiv svih su prouzrokovali štete zdravstvenom sektoru RS-a i pacijentima koji su koristili kisik u momentu afere i koji su imali određene probleme zbog priče u javnosti.

Naveo je i da odgovornost za “haos” ima Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Aferu „Kiseonik“ prošle sedmice je otkrio gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kazavši da UKC RS-a koristi tehnički (industrijski) gas umjesto medicinskog kisika, nakon čega je Vlada RS-a  odlučila da se uzme uzorak kisika iz UKC-a i provjeri u laboratoriji u Beogradu.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.